Управление с ГЕРБ и ДПС е невъзможно, не защото на

...
Управление с ГЕРБ и ДПС е невъзможно, не защото на
Коментари Харесай

Христо Иванов: Управление с ГЕРБ и ДПС е невъзможно, хората ще излязат на улицата

Управление с ГЕРБ и Движение за права и свободи е невероятно, не тъй като на мен не ми харесва или ние не желаеме да се да се прежалим, а тъй като действителността е, че сходно ръководство ще изкара хората на улицата. Нека ГЕРБ дружно с " Възраждане " и Движение за права и свободи създадат ръководство, нали дружно смъкнаха държавното управление. Това съобщи в предаването " Лице в лице " съпредседателят на " Демократична България " (ДБ) Христо Иванов, откакто Централната изборна комисия разгласи формалните резултати след обработването на 100 % от протоколите.

Според него сходно държавно управление с тези две партии не е рецепта за стабилизация, а за дестабилизация. Ние единствено ще задълбочим политическата рецесия, няма да тръгнем да я решаваме, сподели още Иванов.

" ГЕРБ имаха доста време да осъзнаят един факт, който аз съм казвал от трибуната на Народното събрание, а точно, че нямат проект и сътрудник. Те отхвърлят да поемат каквато и да било отговорност за корупционния модел, и за завземане на страната. Този модел не е почнал по времето на ГЕРБ, само че разцъфтя по време на тяхното ръководство с негласната коалиция с Движение за права и свободи ", добави съпредседателят на " Демократична България ".

По думите му политическите обединения трябват да намерят метод да стигнат до единодушие по две огромни тематики - върховенството на закона и войната в Украйна.

Иванов добави, че президентът Румен Радев би трябвало да свика съвещания с политическите партии във формат на Консултативен съвет за национална сигурност. Те би трябвало да изработят проект за нещата, които Народното събрание би трябвало да свърши и график във времето, което би трябвало да бъде обезпечено с потребление на конституционните процедури, с цел да бъдат свършени тези неща, разяснява съпредседателят на Демократична България.

Политическите сили и президентът е добре да се спогодят по отношение на това какво ще прави и няма да прави служебния кабинет, съобщи Иванов. " Това, което би трябвало да създадем обаче, е президентът Радев да няма легитимност, да вземем за пример, да реши да извади България от цяла Източна Европа. В момента, в който всички президенти, държавни глави на страните в Източна Европа осъждат дейностите на Русия във връзка с Украйна, за следващ път, на доста значим стадий, България една-единствена да не е там. Той няма тази легитимност да ни вади от нашия цивилизационен формат ", сподели Иванов.

Ролята му по Конституция е да бъде посредник, само че не да ръководи по този начин все едно властта е негова, съобщи още Христо Иванов.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР