Управителят на Imoti.net Снежана Стойчева посъветва бъдещите купувачи да изчакатЗа

...
Управителят на Imoti.net Снежана Стойчева посъветва бъдещите купувачи да изчакатЗа
Коментари Харесай

Пазарът на недвижими имоти: Цените няма да растат, но няма и да спаднат

Управителят на Imoti.net Снежана Стойчева посъветва бъдещите купувачи да изчакат

За седма поредна година Имоти.нет отличи най-хубавите организации и представители в имотния бранш.

"Според мен сносно мина и тази година церемонията. Имаше огромен интерес измежду хората, които аплайваха и може би множеството от тях бяха на самата гала. Заедно с организациите за недвижими парцели, брокерите, строителните компании, които вземат участие, и с доста компании, които още в самото начало повярваха и не ни оставиха през целия път дотук. Повярваха в един подобен конгрес, в който да бъдат отличени компании и специалисти в бранш недвижими парцели, изминахме дружно тези първи 7 години. Сега можем да вървим напред. Най-важното е да продължим да бъдем коректив ", описа шефът на Imoti.net Снежана Стойчева в.

Тя посочи, че подобен тип конгрес може да помогне, с цел да бъдат показвани положителните практики и образци. Гостът разясни, че категориите на състезанието са били избрани главните категории, само че всяка година се прибавя нова.

"Тези категории обгръщат най-важните аспекти в работата на бранша недвижими парцели. Всяка година награждаваме за дебют и тази година имахме такава компания, въпреки че през 2021 година беше мъчно да се сътвори нова компания, все пак имахме задоволително избор. Спечели я една компания от Бургас. Както всяка година награждаваме парцел на годината и реклама на парцел. Агенция за недвижими парцели Arco Real Estate стана притежател на премията за "Реклама на парцел " на затворен комплекс от 13 първокласни еднофамилни къщи в полите на Витоша. Имот на годината стана постройка "Сияние " на Артекс Инженеринг. От няколко години имаме една софтуерна категория - PropTech - цифровите решения в региона на недвижимите парцели. Подготвяме тази категория и дефинираме премията дружно с PropTech Бълграия. Vericco е спечелилият в категорията. Това е една компания, която има лично автентично решение за виртуални огледи ", изясни Стойчева пред Bulgaria ON AIR.

Тя добави, че "най-динамично разрастваща се компания " е категорията, в която би могло да се каже, че има доста претенденти, а тази година изборът е бил труд. Управителят на Imoti.net сподели, че "Имоти Премиер " от Варна, които израснаха и се разшириха през миналата година, завоюваха тази категория, а "Пощенска банка ", които също имат специфична премия, която я връчиха на същата компания.

"Нашата специфична премия тази година отиде при Поля Христова, която е шеф на организация Тенкомс. Освен награди да журито, имаме награди и на потребителите. За уебсайт на годината беше отличен kupiv.bg на имотната организация "Купи в България ". Призовото място на оценката "Награда на потребителите - за най-хубав уебсайт на организация за недвижими парцели " зае уеб сайтът banskorealestates.bg, а "Награда на потребителите - брокер на недвижими парцели " взе Антон Илиев от организация за недвижими парцели КА5. За наградата Агенция на годината този път се сплотиха и журито, и потребителите към едно мнение. Голямата премия завоюва LUXIMMO Finest Estates ", съобщи Стойчева.

Според нея на пазара на парцели се отразява цялата обстановка в интернационален проект. Тя разяснява, че инфлацията не е непредвидена и е нещо, за което всички са били готови година и половина по-рано. По думите и няма балон на цените на парцели. Тя посъветва бъдещите купувачи да изчакат.

"Цените на парцелите няма да порастват повече. Няма и да паднат или най-малко до края на тази година. Пазарът на недвижими парцели се успокоява. Най-големите опасности не престават да бъдат във връзка с новото строителство. Купуването на зелено е преференциално, само че и рисково. Един от методите е да се изследва доста добре строителният бизнесмен. Най-скъпите парцели са готовите парцели, които са добре обзаведени в влиятелните региони - "Изток ", "Лозенец " и в регионите в полите на Витоша. Почти с 40% нарастна себестойността на новото строителство. Ако човек не разполага с 30-40% от средствата за парцел, не е моментът да подхваща покупка. За парцел като инвестиция въобще не е уместно ", обясни Стойчева.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР