Управителният съвет на Камарата изразява крайното си възмущение и несъгласие

...
Управителният съвет на Камарата изразява крайното си възмущение и несъгласие
Коментари Харесай

Пътищарите организират национален протест на 13 април

" Управителният съвет на Камарата показва крайното си отвращение и противоречие от дейностите на народните представители в Народното събрание по отношение на решението за отсрочване на плана за решение за предприемане на дейности по отношение на установена заплаха от настъпване на неспособност за Агенция " Пътна инфраструктура " за реализиране на дейностите по поддържане на републиканската пътна мрежа ", написа в известието.

Бойкотирането на решение, от което зависи сигурността и живота на жителите на Република България, би могло да се дефинира като политически акт, обвързван с упоритости и игри, в чиито заложници се трансформира цялото население. Принуждаването на Агенция " Пътна инфраструктура " да спре напълно работата на пътностроителния отрасъл, като близо година не разпорежда и не разплаща действия, по изцяло законните контракти за настоящ ремонт и поддържане, е демонстрация на безхаберие и тъпчене на всички правила, декларират от Камарата.

УС на ББК " Пътища " декларира изрично, че е неприемливо близо 100 хиляди души, работещи в пътния отрасъл, да бъдат поставяни в заложнически капан. Конструктивният разговор с държавните институции постоянно е бил водещ за ББК " Пътища ". Политическото говорене и разпространението на погрешни изказване уронва престижа на сектора и демонстрира липса на осведоменост за осъществяването на действия по договорите за настоящ ремонт и зимно поддържане.

Народните представители би трябвало да работят в името на положителното развиване на страната, а не да попречват придвижването на жителите, с цел да извлекат политически дивиденти. Употребата на сектора с користни цели е оттатък рамките на морала, а неглижирането на поддържането на пътната мрежа заплашва стотици човешки животи всекидневно.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР