Управителният съвет на БАН предлага кандидатурата на чл.-кор. дн Костадин

...
Управителният съвет на БАН предлага кандидатурата на чл.-кор. дн Костадин
Коментари Харесай

БАН предлага Костадин Ганев за временно изпълняващ длъжността директор на НИМХ

Управителният съвет на Българска академия на науките предлага кандидатурата на чл.-кор. дн Костадин Ганев за краткотрайно изпълняващ длъжността шеф на Национален институт по метеорология и хидрология - Българска академия на науките. Това оповестиха от Българска академия на науките. Решението е взето на изключително съвещание на Управителния съвет на Българска академия на науките.

Освен това УС заявява подготвеност да прегледа и кандидатури, препоръчани от Общото заседание на учените на Национален институт по метеорология и хидрология п, разнообразни от тази на освободения шеф и постъпили до 12 часа на 17 септември. В този случай УС на Българска академия на науките ще ги разиска на свое изключително съвещание същия ден.

В случай, че няма постъпили кандидатури от ОСУ на Национален институт по метеорология и хидрология п, УС предлага на Председателя на Българска академия на науките да назначи Костадин Ганев за краткотрайно изпълняващ длъжността шеф на Национален институт по метеорология и хидрология.

Съветът ще спомага, според своите пълномощия, за обезпечаване на естествена активност на Национален институт по метеорология и хидрология Българска академия на науките до излизането на Института от структурата на Българска академия на науките, спазвайки нормативните актове на Република България, както и Закона за Българска академия на науките и Устава на Българска академия на науките. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР