Управителите на област Сицилия Нело Музумечи и на Калабрия Роберто

...
Управителите на област Сицилия Нело Музумечи и на Калабрия Роберто
Коментари Харесай

Две области в Италия отмениха забраната за неваксинирани да преминават през протока на Месина

Управителите на област Сицилия Нело Музумечи и на Калабрия Роберто Окиуто анулираха потреблението на прелюдия от държавното управление супер зелен документ удостоверяващ ваксина или прекаран Covid-19 при прекосяване протока на Месина. За пасажерите ще е задоволителен обичайния зелен пропуск, който включва и негативен текст. С последния указ на държавното управление, във всички типове публичен превоз би трябвало супер зелен документ.

Инициативата е на шефа на Сицилия Нело Музумечи. Той анулира пръв задължението пасажерите да са имунизирани или преболедували и им даде право да минават през протока на Месина  с негативен тест. Отнася се за всички фериботи свързващи Сицилия с принадлежащите му острови.

Разпоредбата остава в действие до края на изключителното състояние. Музумечи взе тази мярка откакто апелът му към премиера Марио Драги и към здравния министър Роберто Сперанца на който даде период от 24 часа остана без отговор.

В него се изтъкваше, че на полуострова всеки  без ваксина се мести от един район в различен, а с цел да се премине от Сицилия до Калабрия и назад би трябвало супер зелен пропуск. Музумечи не е милосърден към нежелаещите да се имунизират, само че в тази ситуация по думите му става въпрос за принадлежността на Сицилия към останалата част на Италия. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР