Управител на автомивка в Пловдив потвърди пред БНТ, че наистина

...
Управител на автомивка в Пловдив потвърди пред БНТ, че наистина
Коментари Харесай

Специално: Каква е версията на мъжа, предал на полицията видеозаписа от катастрофата в Пловдив

Управител на автомивка в Пловдив удостовери пред Българска национална телевизия, че в действителност е предал флашки с видеозаписи от злополуката с три жертви на Околовръстното шосе на контрольор от трето РПУ, макар че мястото на случая попада в територията на друго полицейско ръководство.

Вчера прокуратурата повдигна обвиняване против арестувания шеф на полицейското ръководство Самуил Хаджиев за разстройване на следствието на злополуката, прикривайки обвинявания за нея водач.

Срещнахме се с шефа на автомивка, откакто стана ясно, че задържаният полицейски шеф Самуил Хаджиев е упрекнат за опит да укрие видеозапис, с цел да не се употребява в доказателствата при следствието на тежка злополука.

Ден-два след ПТП-то пристигнаха хората, дадох им записи и след два или три дни повтори. Пак пристигнаха, като споделиха, че са ги изгубили. Протокол имам, да. След втория път, чак тогава подписахме протокола. Един и същи човек пристигна и първия път, и втория път, сподели Стоян, шеф на автомивка.

Екипът ни съумя да види протокола, който е с дата 7 май- 4 дни след злополуката и е подписан от един и същи контрольор от Трето ръководство.

На записите се виждало кръговото придвижване, през което евентуално е минал джипът на Иво Даскалов, упрекнат за извършител на тежката злополука.

Това беше единствената камера която им прави работа, по този начин сподели, че им прави работа. Понеже въпреки всичко им би трябвало да видят шосето, сподели още Стоян.

Вчера шефът на автомивката е бил викан в полицията да дава пояснения на кого какво е предал.

Екипът ни обиколи още десетина автокъщи и салони, ситуирани на околовръстното шосе, чиито видеокамери не са били поверявани.

Околовръстното шосе попада в територията на Първо полицейско ръководство и още в деня след злополуката негови чиновници изземват видеозаписи от камерите на близките обекти.

Освен прокуратурата и роднините на починалите в злополуката оповестиха, че имало опити виновникът да бъде затулен.

Според Наталия Ангелова, близка на една от жертвите, концепцията е била да се потвърди, че не Иво Даскалов е карал в онази нощ, а някой от двамата починали негови спътници.

Някой на някого се е обадил. Едва ли някогашният шеф на Трето РПУ по своя самодейност безкористно или напълно самарянски е тръгнал да укрива доказателства, сподели юрист Валентин Ройнов, бранител на умрял в злополуката.

Според бранителя на задържания полицейски шеф обаче, обвиняването за прикриване е неуместно.

Никакви записи не е прикривал господин Хаджиев и има си досъдебно произвеждане по което се правят процесуалноследствени дейности за тази злополука, сподели юрист Димитър Марковски, бранител на Самуил Хаджиев.

От полицията и от прокуратурата отхвърлиха коментар с претекста, че детайлите по следствието са следствена загадка.

Екип на БНТ-Пловдив
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР