Управата на Рома повдигна въпроса за системата за Видео асистент

...
Управата на Рома повдигна въпроса за системата за Видео асистент
Коментари Харесай

В Рома: Ако имаше VAR, щяхме да сме на финал с Байерн

Управата на Рома повдигна въпроса за системата за Видео помощник арбитър (VAR) след успеха с 4:2 над Ливърпул в полуфинален реванш от Шампионската лига. „ Вълците “ претендират за две неотсъдени дузпи в тяхна изгода по време на мача, а при едната от тях е трябвало да бъде показан червен картон. Шефовете на „ джалоросите “ са сигурни, че с VAR финалната среща в Киев на 26 май е щяла да бъде Рома против Байерн.

„ Очевидно е, че VAR e нужен в Шампионската лига, защото не може да се примиря с сходни гафове. Сами може да ги видите на записите. Знам, че на съдиите е мъчно, само че е извънредно разочароващо да загубим в общия резултат поради сходно нещо. Съперникът трябваше да е с човек по-малко от 63-ата минута. Тогава към този момент щеше да е друго. Ливърпул е популярен клуб. Поздравявам ги за класирането на финала. Ако обаче не вкарат VAR в Шампионската лига, ще продължаваме да страдаме поради сходни неточности “, съобщи президентът на Рома Джеймс Палота

„ В първия мач получихме гол от засада. Сега не ни дадоха две дузпи, а при една от тях трябваше да има червен картон. Не сме единствено ние потърпевшите. Ювентус също беше ощетен против Реал (Мадрид). Италианският футбол би трябвало да се изправи на митинг. Това, което видяхме е шокиращо. Тези хора си играят със сърцата на нашите почитатели. Не разбирам за какво VAR не се употребява в най-важния шампионат в света. Всички позволяват неточност, само че някои го вършат по-често от други. Загуба по подобен метод ни вреди освен в стопански проект, само че и унищожава работата ни. Момчетата в съблекалнята са в действителност гневни. Трябва да въведем VAR! Това е наложително! Не разбирам за какво от УЕФА се дърпат. Ако системата се използваше, то Рома в този момент трябваше да е на край против Байерн. И това щеше да бъде заслужено “, разяснява спортният шеф на „ джалоросите “ Мончи.

Както е известно, системата за Видео помощник арбитър се употребява в Серия „ А “ и Бундеслигата, само че не и в Шампионската лига. Президентът на УЕФА Александър Чеферин към този момент разгласи, че няма да бъде въведена и за идващия сезон.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР