Upper Austria Ladis Linz, четвъртфиналМария Сакари – Дона Векич 6-3,

...
Upper Austria Ladis Linz, четвъртфиналМария Сакари – Дона Векич 6-3,
Коментари Харесай

Линц: Сакари се справи с Векич след инфарктен втори сет


Upper Austria Ladis Linz, четвъртфинал

Мария Сакари – Дона Векич 6-3, 7-6(8)

Мария Сакари доближи до полуфиналите на WTA 250 шампионата в Линц след победа над Дона Векич. Поставената под №1 гъркиня изпита съществени усложнения във втората част, когато пропиля задатък от 2-0 и трябваше да избавя пет сетбола, само че все пак не разреши на съперничката си да стигне до поврат и откри място в идната фаза.

Там международната №7 чака победителката от мача сред Клара Таусон и Петра Мартич.

Сакари бе по-ефективна на начален удар, като записа повече асове (5-3) и направи по-малко двойни неточности (3-5). Гъркинята завоюва 73% от точките си на първи сервис (33/45) и осъществя три от осемте си благоприятни условия за пробив (38%), до момента в който Векич оползотвори два от своите пет брейкпойнта (40%).

След равностойното начало Сакари последователно стартира да подвига темпото и контролираше все по-голяма част от разиграванията. Това ѝ разреши да осъществя първия пробив в мача, в резултат на което поведе безапелационно с 4-1. Векич прояви борбеност и избави два от трите следващи сетпойнта, пред които бе изправена, само че все пак Сакари запази насъбрания задатък и се наложи с 6-3.

Гъркинята поведе с 2-0 във втория сет и изглеждаше, че успеха ѝ е напълно близо. Впоследствие обаче Векич изигра най-силния си интервал в мача и стигна до цялостен поврат, преди Сакари да възвърне равенството, спечелвайки шестия гейм на нула. Гъркинята се приближи съществено до успеха, откакто още веднъж проби, а след това навакса пасив от 0-40 и затвърди брейка за 5-3.

Векич обаче още веднъж възвърне равенството, като избави мачбол в десетия гейм, след което отрази три брейкпойнта и завоюва подаването си за 6-5. Сакари съумя да докара нещата до тайбрек, в който реализира мини-пробив за 2-0. Впоследствие обаче Векич още веднъж взе самодейността и стигна до цели пет благоприятни условия да завоюва сета, само че не съумя да се възползва от нито една от тях. Тези пропилени шансове ѝ костваха скъпо, защото Сакари осъществя втория мачпойнт, който се откри пред нея, и оформи крайното 6-3, 7-6(8) по-късно повече от два часа на корта.

Резултати от приключилите мачове от деня:

Далма Галфи – Маркета Вондроусова 1-4 (отказване на Галфи)

Анастасия Потапова – Анна-Лена Фрийдзам 2-6, 6-4, 6-1

Мария Сакари – Дона Векич 6-3, 7-6(8)
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР