Употребата на алкохолни напитки оставя неизлечими следи върху здравето на

...
Употребата на алкохолни напитки оставя неизлечими следи върху здравето на
Коментари Харесай

Ликьорът и бирата влошават здравето

Употребата на алкохолни питиета оставя неизлечими следи върху здравето на хората, уверени са канадски учени.

Според тях честата приложимост на алкохол е „ заричане ” за заболяване на стомаха, дебелото черво, белия дроб, панкреаса, черния дроб и на простатата.

След анкета върху 3600 мъже на възраст от 35 до 70 години е открито, че тези, които пият бира или ликьор приблизително минимум един път дневно, постоянно заболяват от рак, от колкото тези, които употребяват алкохолни питиета от време на време или не пият въобще.

При представителите на мощния пол, които употребяват бира или ликьор 1, 6 пъти седмично, рискът от развиване на рак на хранопровода се усилва с 83 %, спрямо трезвениците.

А тези, които пият всекидневно в по-голямо количество, заплахата скача още три пъти. Феновете на бирата също са в графата на рисковата група.

 Ликьор

За това дневната доза е добре да не надвишава повече от две общоприети единици алкохол и 0, 5 мл литра бира, предлагат специалистите.

Иначе има неподходящи последствия освен за здравето на костите, само че и за всички други органи на човешкото тяло.

Паралелно с това изказване битува и противоположната позиция - че пивото в действителност е потребно за костната система и даже работи добре против остеопороза. Или най-малко по този начин твърди следващото американско проучване.

Обичаната от мнозина биричка е потвърдено потребна за бъбреците, само че влияе позитивно по отношение на човешките кости. Пенливата течност ги прави по здрави и може да предотврати вероятността те да станат чупливи. На всичкото от горната страна е и рекордьор по наличие на витамини от група В.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР