Употребата дълго време на определени антидепресанти има връзка с деменцията,

...
Употребата дълго време на определени антидепресанти има връзка с деменцията,
Коментари Харесай

Свързаха антидепресантите с деменцията

Употребата дълго време на избрани антидепресанти има връзка с деменцията, сочи огромно английско изследване, което беше огласено през днешния ден. Макар че в това време учените настояват, че не могат да кажат сигурно, че антидепресантите са причина за болестта.
Изследването е осъществено върху над 300 000 души във Англия и то стига до извода, че при хората с диагноза деменция съвсем една трета са множеството, на които са им били предписани така наречен антихолиргечни медикаменти за лекуване на меланхолия и избрани положения на пикочния мехур сред четири и 20 години по-рано, съобщи БГНЕС.
" Това, което не знаем сигурно, е дали лекарството е повода за деменцията ", споделя Джордж Сава от университета в Школата по публично здраве в Източна Англия. Той е създател на проучването, оповестено в здравното списание BMJ.
" Може да се каже, че тези медикаменти се предписват за доста ранни признаци, показващи началото на деменция ".
Антихолинергичните медикаменти блокират някои нервни импулси, да вземем за пример, с цел да понижат спазмите на мускулите на пикочния мехур и да облекчат признаците на депресията или заболяването на Паркинсон.
Антихолинергичните антидепресанти включват амитриптилин, досулепин и пароксетин, настояват откривателите, които са сравнявали медицинските досиета на 40 770 пациенти с деменция над 65 години с тези на 283 933 души без деменция.
" Повече от 50 милиона души по света са наранени от деменция и този брой ще бъде към 132 милиона до 2050 година ", съобщи Сава.
" Разработването на тактики за попречване на деменцията затова е световен приоритет. "
Резултатите от изследването демонстрират " евентуален предпазен метод ", който изисква по-нататъшно следствие.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР