/ Update Required To play the media you will need

...
/ Update Required To play the media you will need
Коментари Харесай

Къдринка Къдринова: От 11 журналисти, задържани при опита за покушение над Мадуро, 8 са били освободени още в същия ден

/ Update Required To play the media you will need to either update your browser to a recent version or update your Flash plugin.

Венецуелските управляващи оповестиха, че са арестували шестима души по съмнение, че са употребявали два дрона с по един кг експлозиви, с цел да убият президента Николас Мадуро. Къдринка Къдринова от Сдружението на испаноговорящите публицисти разяснява за предаването „ 12+4 “ по „ Хоризонт “, че на записите се вижда спонтанния уплах на хората, които стоят зад Мадуро, в това число брачната половинка му, което отхвърля вероятността събитието да е било режисирано.

„ Той самият, в обръщението си към нацията, сподели, че в действителност не е схванал и е мислил, че взривения дрон пред трибуната е част от церемонията. Разбрал е какво става, чак когато защитата почнала да го покрива с бронирани жилетки.

Тезата, че това е дело на самия режим в Каракас, с цел да си сътвори предлог за повече репресии пръв я стартира съветникът по националната сигурност на Съединени американски щати Джон Болтън в едно изявление по Фокс Нюз. Болтън несъмнено споделя, че Съединени американски щати нямат нищо общо с това, само че в случай че венецуелското държавно управление има информация, да я показа, само че те в този момент са съсредоточени върху проблемите в самата Венецуела и подмятна тази теза.  Част от опозицията във Венецуела незабавно подхвана същата ария ".

Първото деяние на Мадуро след встъпването му във втория мандат е било да помилва над 100 пандизчии като жест на благосклонност, с цел да се стартира най-сетне кротичък разговор в страната, изтъкна Къзлинова и опроверга информациите, че след опита за нападение са били задържани 11 публицисти. Толкова са участвали на самото отразяване на събитието и на всичките са били конфискувани материалите, с които са снимали. В същия ден са били освободени 8. Говори се за трима арестувани, които са работели на свободна процедура. „ Не е ясно дали и дроновете в действителност не са били прокарани като техника на публицисти “, добави тя:

„ От тези 7 души, които бяха оповестени за търсене на същия ден като причинители, шестима от към този момент са задържани и дават показания. Двама от тези задържани се оказа, че са измежду помилваните от Мадуро след встъпването в служба, а те са били в пандиза поради точно такива подтиснически дейности “

Мадуро е обвинил президента на Кулумбия в опита за нападение поради изявление от 30-ти юни, в което той споделя: „ Дните на Мадуро са преброени, той всеки миг ще падне от власт и това ще е добре и за Венецуела, и  за Колумбия “, изясни тя.

Буквално три часа след атентата, основана в Маями венецуелска опозиционна журналистка чете разгласа от името на военни, която е „ безусловно апел за държавен прелом във Венецуела “, което е причина Мадуро да призове Тръмп да проверява проблема. Туитър групата „ Войници с фланелки “, поела отговорност за нападението, са младежи, които крият с фланелки лицата си на митингите. Къдритнова изясни, че  опозицията е отрекла станалото да е атентат, тъй като „ в действителност е доста неловко опозицията, която се анонсира по целия свят и я поддържат толкоз непознати държавни управления като поборник за народна власт, внезапно да се окаже, че работи с терористични средства “. Индикация е било и държанието на новото държавно управление в Испания, което незабавно е жигосало насилническите действия.

На 21-ви август във Венецуела ще влязат в действие ограничения за икономическо обновяване, които ще оказват помощ на страната да излезе от рецесията, а атентатът е станал до момента в който Мадуро ги е обявявал, посочи тя.

 Йордан Божилов Йордан Божилов от Софийския конгрес за сигурност посочи: Все още не може да кажем защо се употребявани дроновете, само че в последните години тази технология на безпилотни летателни апарати се разви извънредно доста в международен мащаб. Много от армиите в света разполагат с дронове. Вече приказваме освен за отдалечено управляеми летателни апарати, само че и на самостоятелен режим - ръководени от изкуствен интелект. Технологиите се развиват доста бързо, само че регулациите - административни и юридически, изостават. Една по-добра регулация на това къде не мога да бъдат употребявани дронове е нещо, което ми се коства, че ние би трябвало да създадем.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР