Университетска болница Лозенец“ започва нова инициатива – Клинични дни по

...
Университетска болница Лозенец“ започва нова инициатива – Клинични дни по
Коментари Харесай

Болница „Лозенец“ с инициатива за Клинични дни, показаха президентския апартамент във ВИП сектора

Университетска болница „ Лозенец “ стартира нова самодейност – " Клинични дни " по разнообразни тематики. Първото събитие слага фокуса върху рака на панкреаса. Успоредно с това, лечебното заведение разкри и първия у нас Панкреасен център.

Според статистиката, предоставена от доцент Олег Чолаков, сред 1500 и 2000 души годишно са новооткритите случаи на рак на панкреаса, като при 10% от тях туморът може да бъде отхвърлен. 

" Ракът на панкреаса е болест след 60-ата година. В по-ранна възраст е съвсем изключение. Имаме обаче и 50-годишни пациенти. Има потвърдена генетична връзка при рака на панкреаса. Има цели семейства, при които има развиване на панкреаса. Не бих споделил, че при пациенти, диагностицирани с тази болест има подмладяване, само че броят им се усилва. Очакванията са през 2030 година ракът на панкреаса да заеме второ място измежду онкологичните болести ", сподели пред медиите доцент Чолаков.



" Тези " клинични дни " са потребни за студентите по медицина и за лекарите, които работят в болничното заведение, както и за останалите лечебни заведения в България. Ще се провеждат през няколко месеца. Следващата доста наболяла и забавна тематика е планинската медицина. В България това е доста подценявано и неглижирано, макар че сме страна с доста планини ", сподели на конференция доктор Христо Стоянов, шеф на УМБАЛ " Лозенец ".

Д-р Стоянов сподели и особено оборудвания президентски апартамент във ВИП бранша в болница " Лозенец ". Той е предопределен за всеки, който се лекува там, без значение от типа заболяване и който има опция да прави своята работа даже и в болнична среда.

Цветовете в стаите на цялото помещение са в топли, пастелни тонове, защото това работи успокояващо на пациента. По света, в доста лечебни заведения, тематиката за интериора на болничните стаи, е премисляна в елементи. 



В този тип президентски апартамент във ВИП бранша на болничното заведение има огромна кухня, която е разполагаем на пациента.



Освен това има и огромен кабинет, който прилича конферентна зала, където пациентът може да продължи да работи, даже и лекувайки се.  



Самата стая на пациента в президентския апартамент се намира до така наречен конферентна зала. 



Там е ситуирано болничното легло и цялата здравна инсталация. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР