Университетска болница „Лозенец“ бе домакин на учебно-практическо занятие с участието

...
Университетска болница „Лозенец“ бе домакин на учебно-практическо занятие с участието
Коментари Харесай

Екипи на УМБАЛ Лозенец и НСО проведоха съвместно учебно-практическо занятие

Университетска болница „ Лозенец “ бе хазаин на учебно-практическо занимание с присъединяване на медицински екип на болничното заведение и чиновници на НСО. Тренировка от този тип - в изискванията на пораждане на спешна обстановка на терен, се организира за повторно в границите на календарната година има за цел постигането на още по-добра съгласуваност и взаимоотношение сред чиновниците на двете институции при здравното обезпечаване и оказване на здравна помощ на охраняваните от НСО лица.

По време на занятието чиновниците на службата за защита овладяха обстановка с нахлуване над охранявано лице, като реализираха неговата евакуация, а лекарският екип му оказа незабавна здравна помощ.

Директорът на УМБАЛ „ Лозенец “ доктор Христо Стоянов даде висока оценка на участниците в занятието:

„ Екипите действаха бързо, съответно и в отличен синхрон “, разяснява той.

Присъстващите на тренировката студенти от Лятната академия по незабавна медицина към Медицинския факултет на СУ „ Св. Климент Охридски “, следиха с огромен интерес по какъв начин на процедура се реализира взаимоотношението на терен в обстановка на рецесия и оказването на незабавна здравна помощ на охранявано лице отвън постройката на болничното заведение.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР