Universal Music Group предупреди, че ще изтегли песните си, сред

...
Universal Music Group предупреди, че ще изтегли песните си, сред
Коментари Харесай

Universal Music предупреди, че ще изтегли песните си от TikTok

Universal Music Group предизвести, че ще изтегли песните си, измежду които са тези на Тейлър Суифт и The Weeknd от TikTok, след спиране на договарянията по въпроси като обезщетенията за изпълнителите, съобщи Агенция Франс Прес.

В отворено писмо Universal упрекна TikTok, че " се пробва да построи бизнес, основан на музика, без да заплаща обективна стойност за музиката ".

Двете страни разискват изискванията на новото съглашение, като срокът на съществуващия контракт изтeче през днешния ден. Споразумението им обаче не беше възобновено.

Сред въпросите, повдигнати по време на диалозите, са били подобаващите обезщетения за изпълнителите и създателите на песни. Също по този начин за онлайн сигурността за потребителите и отбраната на изпълнителите от вредите на ИИ.

Но в хода на договарянията, компанията съобщи: " TikTok се опита да ни изнуди да приемем договорка на стойност по-малка от предходната, надалеч по-малка от справедливата пазарна стойност и неотразяваща експоненциалния им напредък ".

Големите музикални компании получават авторски хонорари от платформи за стрийминг и обществени медии.

Universal обаче твърди, че TikTok е предложила да заплаща " ставка, която е дребна част от размера на ставката, която заплащат огромните обществени платформи със сходно състояние ".

 Добави изложение

В изказване на TikTok се споделя, че е " тъжно и разочароващо, че Universal Music Group е сложила личната си лакомия над ползите на своите актьори ".
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР