United Group обяви, че започва партньорство с Nokia в областта

...
United Group обяви, че започва партньорство с Nokia в областта
Коментари Харесай

United Group си партнира с Nokia за модернизиране на опорната си мобилна мрежа

United Group разгласи, че стартира партньорство с Nokia в региона на модернизирането на облачно основаната опорна мрежа, повишавайки качеството, потенциала и сигурността. Това ще подкрепи въвеждането на цифрови услуги от последващо потомство в Югоизточна Европа, в това число нови 5G услуги за частни и бизнес клиенти.

Заедно с облачно основаните опорни артикули, Nokia ще обезпечи и програмен продукт за ръководство на сериозно значимите функционалности на мрежата, като доста нарастване на предоставяните скорости и първокласно потребителско преживяване, гарантирайки сигурността на потребителските данни.

Модернизацията с опорната мрежа на Nokia ще разреши на мобилните оператори от фамилията на United Group – Vivacom в България и Telemach в Хърватия и Словения – да осъществят всеобща съгласуваност на голям брой устройства, които изискват освен интернет връзка, само че и свръхнадеждна мрежова съгласуваност, с цел да поддържат приложенията и услугите, които са от решаващо значение за цифровата промяна на актуалната промишленост.

Модернизацията е част от петгодишната капиталова стратегия на стойност над 900 милиона евро, която United Group, водещият снабдител на телекомуникационни и медийни услуги в района, осъществя за възобновяване на своите мобилни и закрепени мрежи за да се даде първокачествена съгласуваност и най-модерните артикули и услуги на милиони нови и сегашни клиенти.

Конкретно за България партньорството ще обезпечи стратегическия и капиталов приоритет за бързо и дейно надграждане на покритието на 5G мрежата в страната, както и на 10-гигабитовата мрежа на Vivacom, която обезпечава оптична интернет връзка със скорост до 10 пъти по-висока от предходното потомство мрежи и се сплотява функционално с други новаторски услуги на United Group като телевизионната платформа EON.

Очакванията на United Group за идващите години са повишението на скоростите през мобилните мрежи да доближат до Gbps с минимално времезакъснение (low latency based), разширените проекти за мобилен интернет и закрепен безжичен достъп да бъдат основни мотори на дигитализацията и конкурентоспособността на компанията на пазарите, на които оперира.

Подобренията ще подсигуряват също по този начин, че операторите на United Group без проблем ще дават отговор на всички условия във връзка с сигурността на мрежите във всяка от съответните им страни.

Споразумението уголемява връзките сред Nokia и United Group, откакто по-рано тази година основаната в Нидерландия компания избра Nokia да поддържа стартирането на нейните оптични мрежи от последващо потомство в Югоизточна Европа, които ще бъдат най-усъвършенстваните в района.

Атанас Добрев, Главен изпълнителен шеф Vivacom: „ Нарастването на броя на обвързваните устройства и всички условия, които потребителите през днешния ден имат към мобилните услуги, слагат на дневен ред нуждата от мощна безжична мрежа, която може да трансферира огромни размери данни бързо, несъмнено и с доста ниска инертност. Това е основата на Индустрия 4.0, на интелигентните градове, на актуалните производства, бизнес и обучение. С поддръжката на Nokia, United Group построява най-хубавата мобилна мрежа в Югоизточна Европа, фокусирана върху качество, успеваемост и продуктови нововъведения. Така и в България освен можем да предлагаме най-модерните услуги, само че и да подсигуряваме сигурност и чудесно потребителско преживяване, съобразени с водещите международни стандарти. “

Мико Лаванти (Mikko Lavanti), вицепрезидент на Nokia за Централна Европа и Централна Азия: „ Nokia на драго сърце за следващ път поддържа мощната позиция на United Group в Югоизточна Европа. Водещото на пазара главно портфолио на Nokia продължава да показва своите обсег, надеждност и иновативност, употребявайки същински облачни благоприятни условия и централизирано или разпределено внедряване. Очакваме с неспокойствие да предоставим на United Group и нейните клиенти отлична мрежова успеваемост и покритие. “

Планът за реализация включва първичното консолидиране на облачни технологии в 3G, 4G и 5G мрежите на United Group, стартирайки от третото тримесечие на тази година.На българския пазар United Group има телеком-оперaтора Vivacom и мултиплатформената медийна компания „ Нова Броудкастинг Груп “.

За United Group:

Със седалище в Нидерландия, United Group е водещият телекомуникационен и медиен оператор в Югоизточна Европа. Оперираща в осем страни, компанията има близо 11 млн. консуматори и почти 14 500 чиновници. United Group има най-широкото мрежово покритие в района и предлага на потребителите най-привлекателната селекция от телевизионно наличие от целия свят. Значителните вложения в цифрова инфраструктура, наличие и технологии подсигуряват качеството на предлаганите артикули и услуги. От март 2019 година мажоритарен притежател на United Group е BC Patners, една от най-големите световни капиталови компании.

За повече информация посетете и
Получавай най-горещите вести от Vesti.bgАБОНИРАЙ СЕ-->.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; }
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара Обявявам конкурс за работодатели! Кандидатите да изпращат молба, история на компанията и фотоси на чиновниците си. Мотивационни писма, телеграми, персонални известия, sms-си и пратки до… Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
ВходРегистрацияПотребителско име*Парола*Запомни меПотребителско име*Полето Потребителско име не би трябвало да е празно.E-mail*Полето E-mail не би трябвало да е празно.Парола*Полето Парола не би трябвало да е празно.Парола (отново)*Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно.ИмеПолето Име не би трябвало да е празно.Дата на ражданеПолето Дата на раждане не би трябвало да е празно.Декларирам, че съм се срещнал с за прилагане на услугите на Нетинфо.ПоследниЩе се проведат съответните диспути и гласуванеСобственици на заведения стачкуваха под наслов „ Бизнесът отвръща на удара “Предишната рекордно висока температура от 46,8 градуса е била измерена в страната през 1982 година " Обсебена от себе си... (Но единствено днес) ", написа певицата под снимкатаКейти Хокул става първата жена губернатор на Ню Йорк в неговата 233-годишна историяБлизък до двойката източник споделя за забавни моменти сред двамата актьориВицепремиерът на Руската федерация Виктория Абрамченко е упълномощила на „ Росприроднадзор ” да оцени действителните мащабиКвебек ще стане първата канадска провинция, която вкарва сходен документОсновният фокус ще попадне върху обновените камериИндонезийската войска е прекратила тестванията за инспекция на девствеността на кандидатките за военнослужещиТой ще е за служащите и чиновниците, които се имунизират против COVID-19Изглежда, че това е новата холивудска двойкаЕто какво написа някогашният здравен министър във FacebookПомощникът е създаден в домашни условияКолко рискови могат да бъдат горещините и какъв резултат имат те върху човешкото тяло? " Небивалата конституционна рецесия, в която ни вкара Радев с неговите марионетки партии, доближава върхове ", съобщи водачът на ГЕРБОт мрежата Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР