United Group е сключила сделка с Hrvatski Telekom и Zagrebacka

...
United Group е сключила сделка с Hrvatski Telekom и Zagrebacka
Коментари Харесай

United Group купи мажоритарен дял от хърватски телеком

United Group е сключила договорка с Hrvatski Telekom и Zagrebacka Banka за придобиването на мажоритарен дял в хърватския оператор Optima Telekom, оповестиха от компанията. Придобиваното сдружение дава закрепен интернет и телевизия.

United, която има Vivacom у нас, ще придобие дяла от 17,41% на Hrvatski Telekom и дяла от 36,90%, притежаван от Zagrebacka Banka, или общо 54,31%. Стойността на договорката не се оповестява. Пазарната капитализация на хърватския оператор е малко под €40 милиона, което дава ориентир.

В Хърватия групата към този момент има мобилния оператор Telemach.

" Това съглашение е стъпка напред в проекта ни да превърнем Telemach Хърватия в изцяло конвергентен телекомуникационен оператор, предлагащ цялостната гама телекомуникационни услуги, в това число телевизия - в личната ни инфраструктура ", показва от United Group.

Компанията ще влага €130 милиона в модернизиране на мобилната мрежа на Telemach Hrvatska, с цел да усъвършенства качеството, да разшири покритието и да предложи цялостно 5G преживяване. Също по този начин влага €100 милиона за създаване на съвременна оптична мрежа, която към този момент предлага на хърватски клиенти закрепена телефония и супер бърз широколентов интернет със скорост от 300 Mbps до 2 Gbps, показват още оттова.

Optima Telekom има 125 000 клиенти на интернет услугата си и 55 000 клиенти на телевизионната.

За първото тримесечие на 2021 година хърватския телеком регистрира растеж на загубата до €633 80. Приходите понижават с 3,5% до съвсем €14,5 милиона.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР