Унион (Берлин) се изкачи на върха в класирането в Бундеслигата

...
Унион (Берлин) се изкачи на върха в класирането в Бундеслигата
Коментари Харесай

Унион отново хвърли ръкавицата към Байерн и излезе начело в Бундеслигата

Унион (Берлин) се изкачи на върха в класирането в Бундеслигата след успех с 2:1 над Майнц. Точни за берлинчани бяха Кевин Беренс (32’) и Жордан Сибачю (84’), а за гостите се разписа Маркус Ингвартсен (78’).

Момчетата на Урс Фишер започнаха доста добре дуела и още в границите на първите 10 минути пропуснаха две преференциални положения да излязат напред в резултата. Попадението въпреки всичко пристигна в след час игра, когато Беренс съумя да се освободи добре в наказателното поле и да засече центриране в левия ъгъл за 1:0.

Срещата последователно навлезе в много умерено русло и на терена двата отбора не предлагаха нещо изключително рисково пред двамата вратари. В 78-ата минута Пел Сегуин игра с ръка в наказателното поле, само че в началото съдията Флориан Бадщубер не почете претенциите на гостите за дузпа. Реферът обаче получи сигнал от ВАР и в последна сметка се стигна до 11-метров наказатален удар, който Ингвартсен трансформира в изравнителен гол.

Радостта на гостите обаче търпя единствено няколко минути, откакто Жордан Сибачу съумя да вкара втори гол за Унион и по този метод да донесе успеха на столичани. С тази победа момчетата на Урс Фишер се изкачиха на върха в класирането на Бундеслигата с 39 точки от 19 дуела. Байерн (Мюнхен) е втори с 37 пункта, само че и мач по-малко. В идващия кръг обаче берлинчани ще имат много тежка задача, защото гостуват на Република България Лайпциг. Майнц пък се държи умерено в средата на подреждането с 23 точки.

" Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР