Уникално въздушно авиошоу над София в Деня на Храбростта и

...
Уникално въздушно авиошоу над София в Деня на Храбростта и
Коментари Харесай

Уникално въздушно авиошоу над София на 6 май

Уникално въздушно авиошоу над София в Деня на Храбростта и празник на Българската войска. Два вертолета и три самолета ще покажат военните във връзка 6-ти май. Машините ще изпълнят разнородни обединения във въздуха над столицата.

Бойната техника на Военновъздушните сили, която ще взе участие във военния церемониал в чест на 6 май, пък включва:

ЗЕНИТНО-РАКЕТЕН КОМПЛЕКС С-125 ( SA - 3). Транспортно зареждащи машини, предопределени за превозване и зареждане на зенитно-управляеми ракети на зенитно-ракетен комплекс С-125 „ Нева” (SA-3 Goa). Това е зенитно-ракетен комплекс със междинен обхват на деяние, предопределен за заличаване на средства за въздушно нахлуване на съперника на височини до 18 км, в зона за проваляне до 24 км.

ЗЕНИТНО-РАКЕТЕН КОМПЛЕКС С-200 „ Вега” ( SA -5 Gammon ) Транспортно зареждащи машини, предопределени за превозване и зареждане на зенитно-управляеми ракети на зенитно-ракетен комплекс С-200 „ Вега” (SA-5 Gammon). Това е зенитно-ракетен комплекс с огромен обхват на деяние, предопределен за заличаване на средства за въздушно нахлуване на съперника на височини до 29 км, в зона за проваляне до 250 км.

ЗЕНИТНО-РАКЕТЕН КОМПЛЕКС С-300 ( SA -10 Grumble ). Най-съвременният зенитно-ракетен комплекс от състава на Военновъздушни сили и на въоръжение в Българската войска. Предназначен е за заличаване на средства за въздушно нахлуване на съперника на височини до 27 км и в зона за проваляне до 75 км, условия на интензивно радиолокационно противопоставяне. Комплексът е кадърен да унищожава по едно и също време до 6 цели във всевъзможни метеорологични условия.

ВЕРТОЛЕТ Ми-24 е неповторима въздушна платформа както за огнева поддръжка на пехотата, по този начин и за превозване на товари и стоварване на десанти. Той е приблизително тонажен, с два мотора, многоцелеви хеликоптер. Стандартно вертолетът е оборудван с брони на кабините на екипажа и витално значимите елементи, което обезпечава отлична отбрана от леко стрелково оръжие.

Летателни характерности:

- оптималната скорост – 335 км/ч;

- височина на полета – 4500м;

- оптималната маса на транспортирания товар на външно окачване – 2400кг.

- практическа отдалеченост на полета – 450км;

- тактически радиус – 200 км.

Вертолет Ми-24 извършва следните задания :

- непосредствена авиационна поддръжка в полза на войските;

- въздушно образно, радиационно и химическо разузнаване;

- спасително-издирвателни интервенции над суша и море и авиомедицинска евакуация;

- поразяване на малоразмерни небронирани или леко бронирани цели в тактическата дълбочина на противника;

- поразяване на жива сила;

- обезпечаване на огнева поддръжка на групи за специфични интервенции.

Транспортното поделение на машината поема до 8 бойци, като 4-ма от тях могат да водят огън от особено обособени позиции от двата борда. Санитарен вид – две носилки, здравно лице и двама седящи.

ВЕРТОЛЕТ AS -532 AL Cougar е многоцелеви вертолет от междинен вид. Произведен е във компанията „ Еврокоптер “- Франция. Схемата на осъществяване е осева с четирилопатен носещ винт и петлопатен опашен винт, задвижвани от два турбинни мотора Makila 1A1 с оптималната мощ от 1400 kw(1900к.с.). Пилотажно-навигационното съоръжение е от последно потомство многофункционални екрани, които оптимално улесняват летеца при пилотирането. Оборудван е със система за обмисляне на полета и преносима карта.

Летателни характерности:

- оптималната скорост - 300 км/ч;

- височина на полета - 8300м;

- товароподемност - 4000кг;

- практическа отдалеченост на полета - 760км;

- тактически радиус - 360 км.

Вертолет Cougar извършва следните задания през деня и нощем в елементарни и комплицирани метеорологични условия:

- транспорт на хора - 24 човека;

- транспорт на товари - в товарната кабина и на външно окачване – 3000 кг;

- десантиране на войски и бойна техника;

- въздушно разузнаване.

- MEDEVAC - до 6 носилки с едно здравно лице.

- задания по бойно търсене и спасяване;аварийно-спасителни интервенции от режим на висене над суша и вода;

- осъществяване на VIPполети.

САМОЛЕТ C 27 J „ Спартан ”. Тактически военнотранспортен аероплан за междинни и къси дистанции. Оборудван с два турбовитлови мотора “RollsRoyce”,с мощ 4700 конски сили всеки, осигуряващи отлична тяговъоръженост, която разрешава политане и кацане на къси полоси и опериране от летища на огромна надморска височина.

Летателни характерности:

- оптималната скорост – 480 км/ч;

- височина на полета – 9100м;

- практическа отдалеченост на полета – 5850 км;

- потребен товар – 8000кг;

- количество на транспортирани пасажери - 49 индивида.

- в хигиеничен вид – 36 носилки и 6 медицински лица.

Самолет C -27 J Spartan извършва следните задания:

- транспорт на войски, товари и бойна техника;

- десантиране на войски и товари;

- авиомедицинска евакуация;

- въздушно разузнаване и разкриване на екипажи, търпящи злополучие.

През годините със самолета са изпълнени над 45 животоспасяващи задачи за транспорт по въздуха на заболели, потърпевши и на органи за трансплантация.

САМОЛЕТ „ ПИЛАТУС “ РС-9М е последно потомство турбовитлов, учебно-тренировъчен аероплан, произвеждане на швейцарската компания „ PilatusAircraft”, знак на качество и надеждност при минимални експлоатационни разноски. Изпълнява всички фигури от висшия пилотаж с претоварвания от - 3,5g до +7g до тавана на самолета от 25000 фута (8000м). Оборудван с четирилопатно витло HARTZELL и мотор PRAT & WHITINEY-CANADA, с оптималната мощ от 950 конски сили. Това обезпечава висока тяговъоръженост, динамика и маневреност в полет при оптимално излетно тегло на самолета от 2350 кг.

На въоръжение в българските Военновъздушни сили е от 2004 година.

Предназначен е както за в началото летателно образование, по този начин и за рационализиране и поддържане на летателно–тактическата и бойната подготовка на летците-пилоти. Оборудван е с най-съвременни навигационни и информационни системи. Сертифициран за осъществяване на образни и инструментални полети, през деня и нощем във всевъзможни метеорологични условия.

САМОЛЕТ МиГ-29А. Лек, фронтови, свръхзвуков изтребител за завоюване на предимство във въздуха, кадърен да унищожава земни и морски цели във всевъзможни метеорологични условия, през деня и нощем. Самолетът е с два мотора с двигателна сила на форсаж по 8300 кг, оптималната скорост – 2450 км/ч и на практика таван – 18000 м. Носи управляемо ракетно въоръжение (6 броя ракети) за битка с въздушни цели и неуправляемо бомбово и ракетно въоръжение за пукотевица по земни цели. МиГ-29 е аероплан от четвърто потомство.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР