Уникално шоу за откриването на Олимпийските игри в Париж през

...
Уникално шоу за откриването на Олимпийските игри в Париж през
Коментари Харесай

Париж готви невиждано шоу за Олимпиада 2024

Уникално шоу за откриването на Олимпийските игри в Париж през 2024 година приготвят уредниците. Те плануват към 600 хиляди фенове да могат да видят онлайн церемонията, оповестява френският всекидневник " Le Figaro ". Тя може да бъде гледана по малкия екран и от до 1 милиард души, отбелязва вестникът.

Основното място на осъществяване на церемонията ще бъде по поречието на Сена. 600 хиляди фенове ще могат да участват на събитието, което ще продължи повече от три часа. Очаква се достъпът до горните диги на двата бряга на реката да бъде свободен. На долните диги ще бъдат инсталирани краткотрайни стойки, написа вестникът.

Цените на билетите обаче " към момента не са избрани ".

Според " Le Figaro " в церемонията ще бъдат включени най-известните места в центъра на града. Спортистите, участващи в обичайния церемониал, ще бъдат настанени в 160 лодки, които ще плават по реката на към 6 км от моста Аустерлиц до моста Йена в региона на Айфеловата кула. Оттам към 10 хиляди спортисти ще се насочат към площад Трокадеро, където са планувани шоу театър и церемонията по запалването на олимпийския огън.

" Реката, нейните мостове и емблематичните монументи на столицата ще послужат като декор за театър, който се случва един път в живота, показвайки на света най-хубавото от Париж ", се споделя в изказване на уредниците.

Олимпийските игри в Париж ще се проведат от 26 юли до 11 август 2024 година. Столицата на Франция ще бъде хазаин на най-голямото спортно съревнование за трети път след 1900 и 1924 година.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР