Уникални постни банички, които се правят на тостер - хапвайте

...
Уникални постни банички, които се правят на тостер - хапвайте
Коментари Харесай

Постни хрупкави банички с картофи и спанак

Уникални постни банички, които се вършат на тостер - хапвайте и да ви е сладко!

Необходими Продукти

● кори за баница - 10 бр (фини)
● картофи - 500 г
● спанак - 100 г (пресен, единствено листа)
● лук - 1 глава (малка)
● сол - на усет
● сусам - за поръсване
● олио - за намазване

Начин на подготвяне

За тази рецепта ще ни би трябвало сандвич-тостер. Разбира се, ястието може да се оформи и като вита баница, да вземем за пример, само че по този начин няма да е толкоз хрупкаво и завършено за бързи хапки.

Започваме с приготвянето на плънката. Обелваме картофите, измиваме ги и ги нарязваме на кубчета. Слагаме да се варят до омекване, след което ги изцеждаме и намачкваме с вилица.

Спанака измиваме добре, нарязваме на ленти и попарваме в горяща вода за няколко секунди. Изцеждаме и го оставяме настрани.

Лука нарязваме на ситно и запържваме за малко в дребна тенджерка или бездънен тиган. Добавяме добре изцедения спанак и намачканите картофи. Осоляваме и разбъркваме добре. Сваляме от котлона и оставяме да се охлади – в случай че е гореща, рискуваме да скъсаме корите.

Загряваме сандвич-тостера. През това време разстиламе корите и върху всяка една кора слагаме малко плънка и завиваме, тъй че да се оформи правоъгълник/квадрат с размера на гнездата в тостера. С помощта на четка намазняваме с олио леко баничките от двете страни, поръсваме със сусам.

Слагаме ги да се изпекат и изваждаме след 5-6 минути или след образуването на хрупкава коричка. Поднасяме леко охладени.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР