Уникалната театрална формация Феникс от Варна е получила покана за

...
Уникалната театрална формация Феникс от Варна е получила покана за
Коментари Харесай

Театрална формация Феникс с покана за престижно участие, нуждаят се от подкрепа!

 Уникалната театрална групировка " Феникс " от Варна е получила покана за присъединяване в влиятелен фестивал на любителските театри. Членовете на трупата оповестиха за Varna24.bg , че се нуждаят от финансова поддръжка. Ето какво споделят те и посредством платформата helpkarma:

Ние сме театрална групировка " Феникс " от гр. Варна – единствената групировка в България, в която на една сцена и един до друг се изявяват хора със и без увреждания.

Получихме удостоверение, че сме утвърдени за присъединяване във ФЕСТИВАЛ НА ЛЮБИТЕЛСКИТЕ ТЕАТРИ С МЕЖДУНАРОДНО УЧАСТИЕ НА ИМЕТО НА КРЪСТЬО ПИШУРKA ЛОМ-2019 от 23- ти до 29-ти септември. Събрали сме средства, с цел да покрием пътя от гр. Варна до гр. Лом и назад, само че имаме потребност от помощ с цел да покрием престоя си по време на фестивала.

Театралната ни групировка се състои от 11 души и в границите на една седмица по време на фестивала е належащо да осигурим нощувки и изхранване на екипа ни. 

В изявление, във връзка новата театрална режисура " Живота въпреки и къс " по Ст. Стратиев, която ще бъде показана и в Лом, основният артист в постановката и ръководител на Сдружение " Феникс 2009 " споделя:

" Това е един неуместен театър. На основния воин - Архитектът, му се скъсва копче и той потегля от врата на врата да се моли за копче или безвредна игла. Така и никой не му откликва. След това попада в един шивашки завод, където, както е в днешно време, стартират да го трансферират от шеф на шеф...А дали е намерил копче и какво е постигнал - ще видите на 27 ноември. "

А артистът Свилен Стоянов, пък който неразделно поддържа групировката към този момент 10 години и приспособява постановката за младежите с увреждания, в опит да резервира истинската концепция и да даде късмет на всеки да изяви себе си в фантазията да бъде артист споделя в Интервю за Радио Варна неотдавна:

" Увлечение безспир. Въобще не съм наясно на следващия ден какво бих направил с тях и по кое време е на следващия ден. Но аз знам, че през днешния ден има смисъл. Ама извънреден смисъл! 

Дори от време на време с лишенията те работят, те се пробват да се осъществят, да имат своите финансови приходи и това е естествено за всеки човек. Аз самия разделям от време на време от почивката си и това не мога да го отброя като труд, който е с финансов еквивалент подобен, че аз от това да имам еди-какви си плюсове. Това съм го отписал. Въпросът е, че има смисъл. И че са мощни, надарени, желаят още и желаят. Така че за мен това преди 10 години беше начало, в този момент е полет, те летят и какво по-хубаво от това! "

Призоваваме ви, да подкрепите Фениксите и в това начинание! Благодарим от сърце, че ни давате опция да полетим още веднъж!
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР