Уникална операция спаси 34-годишна жена, бременна в 5-и месец. Това

...
Уникална операция спаси 34-годишна жена, бременна в 5-и месец. Това
Коментари Харесай

Болница "Света Анна": Щастлива развръзка за бременна с исхемичен инсулт

Уникална интервенция избави 34-годишна жена , бременна в 5-и месец. Това оповестяват от УМБАЛ " Св. Анна ".

Бременната е призната в незабавното поделение на лечебното заведение. Вечерта на 10 против 11 ноември тя губи диалект и получва деформиране на лицето. Опитва се да раздвижи едната си ръка несполучливо и брачният партньор й вика Бърза помощ.

Само 30 минути, откакто дамата е призната в незабавното поделение на болничното заведение, се събира мултидисциплинарен екип отпред с доктор Нурфет Алиоски и доцент Росен Калпачки и лекари от Родилното поделение . Ситуацията е извънредно комплицирана поради обстоятелството, че дамата е бременна. Голяма част проучванията в такива случаи са рисковани и не се предлагат с цел да не увредят плода, разясняват от болничното заведение.

 Д-р Нурфет Алиоски

Екипът открива, че дамата е получила исхемичен инсулт и това постанова пускане на характерно лекуване посредством тромболиза и механична тромбектомия .

Лекарите съумяват да извадят близо 4 см тромб от артерията, снабдяваща лявата половина от мозъка на дамата. Добрата вест е, че с изключение на животът на дамата е избавен и плодът , показват от болница " Света Анна ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР