Уникална изложба, събрала най-доброто от тколекции на много галерии в

...
Уникална изложба, събрала най-доброто от тколекции на много галерии в
Коментари Харесай

Еротика от Захари Зограф и безценни портрети във Вместо Ренесанс

Уникална галерия, събрала най-хубавото от тколекции на доста галерии в България, беше открита нощес в Двореца. В остарялата постройка на НХГ е ситуирана експозицията Вместо Ренесанс. Два месеца при вход свободен тя показва фантастични, изненадващи и неповторими произведения на най-големите български майстори от 18-и, 19-и век и самото начало на предишния.

Специален акцент е творчеството на най-големия модернизатор на родното изкуство Захари Зограф, от който са показани дори еротики. Тома Вишанов, Станислав Доспевски, папа Витан, Симеон Цонюв са дребна част от повече или по-малко познатите художници, които са показани в безусловно европейски подтекст.

Сред тях са и Николай Павлович, Христо Цокев, Димитър Добрович, съратника на Левски Георги Данчов. Специално внимание заслужава и портретирането на познатия кому като министър на просвещението, кому единствено като столичен бул. Константин Величков, който като че ли не е живял измежду родните револционери и първите ни политици, един от които е самият той, а измежду Дега, Тулуз - Лотрек и други именити френски живописци.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР