Уникален фундамент откри Харманли в чест на Христо Стоичков. Именно

...
Уникален фундамент откри Харманли в чест на Христо Стоичков. Именно
Коментари Харесай

В Харманли откриха изумителен фундамент в чест на Христо Стоичков

Уникален пиедестал откри Харманли в чест на Христо Стоичков. Именно в локалния Хеброс стартира професионалната кариера на Камата, с цел да стигне до " Златната топка ". Основен уредник е община Харманли и Донко Трендафилов, с който легендата живя една година в една стая в общежитието за спортисти.

Домакините са създали голяма обувка от бронз, която е дълга 1,15 метра. До нея е сложена топка, която е с диагонал 90 сантиметра. Има фланелка на Стоичков с №8, която е висока 1,5 метра.
 Снимка 623122
Източник:

На бронзова основа са изписани имената на всички тимове, през които е минал Камата, както и няколко популярни негови лафове. До фундамента има мраморна плоча с повърхност 15 квадрата, на която е изрисувана осмица. В нея Стоичков остави отпечатък от своя крайник. Фундаментът е до стадион " Хеброс ".

" Не можах да сдържа сълзите си! Тук, на стадиона в Харманли, потеглих по пътя! Благодаря на моите сътрудници, благодаря на всички в Харманли! Скулптурата до стадион Хеброс е превъзходна! С наслада я открих и оставих своя отпечатък! ", написа Камата във " Facebook ".
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР