Униформените влезли в едно от големите нощни заведения в града

...
Униформените влезли в едно от големите нощни заведения в града
Коментари Харесай

„Голата“ проверка в нощно заведение в Пловдив стигна до прокуратурата

Униформените влезнали в едно от огромните нощни заведения в града за извличане на предварителна информация по отношение на държане, приложимост и разпространяване на наркотични субстанции в нощните клубове. Клиентите обаче се оплакаха, че всички 400 гости са били съблечени голи и държани по този начин с часове. 

Директорът на полицията в Пловдив отхвърли да е имало превишаване на пълномощията и посочи, че акцията е почнала още на 5 март и всички клубове са проверявани по подобен метод. Конкретно в цитираното заведение, чийто притежател подаде тъжба в прокуратурата, са открити 14 малолетни лица, които са били с декларация за компаньон, настрана в две от лицата имало наркотични субстанции. По единия случай е формирано досъдебно произвеждане, а в другия - бързо полицейско произвеждане.

От Окръжната прокуратура в Пловдив оповестиха, че в границите на тяхната инспекция ще бъдат снети пояснения от чиновници на нощното заведение, както и от гости, ще бъдат конфискувани записи от охранителни камери и други По нея ще бъдат изискани и материали и информация от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Пловдив по отношение на извършената интервенция, както и от сдружението, което стопанисва заведението.

След привършване на инспекцията наблюдаващият обвинител ще реши налице ли са задоволително данни за осъществено закононарушение, както и дали да образува досъдебно произвеждане. Срокът за приключването е едномесечен.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР