Унгарският външен министър Петер Сиярто обвини Киев, че се опитва

...
Унгарският външен министър Петер Сиярто обвини Киев, че се опитва
Коментари Харесай

Будапеща обвинява киевския режим в таен сговор с унгарската опозиция

Унгарският външен министър Петер Сиярто упрекна Киев, че се пробва да реализира секрети съглашения с опозицията за доставка на оръжие за Украйна, в случай че опозиционните партии завоюват идните парламентарни избори, планувани за 3 април.

Според Сиярто украинският външен министър Дмитрий Кулеба е инструктирал украинския дипломат в Будапеща да се съветва с унгарските " леви " политици по този въпрос. Тъй като главният любимец на изборите, актуалният министър председател Виктор Орбан се счита за реакционер, идеологическите му съперници са леви партии.

„ Ако унгарските леви влязат в държавното управление, те неотложно ще стартират прекачване на оръжие и ще гласоподават за наказания против съветския нефт и газ “, изясни Сиярто. По-рано на въпроса на президента Зеленски „ На коя страна е Унгария? “ Орбан отговори: „ Унгария е на страната на Унгария “.

Под ляво Сиярто значи Демократическата партия и демократичното придвижване “Моментум”, които са част от шестпартийна опозиционна коалиция, която се пробва да играе по разпоредбите на съществуващия глобалистки ред.

Будапеща стимулира позицията си с обстоятелството, че не желае да бъде въвлечена в непозната война и не желае да предизвика разрушаването на личната си система за доставка на енергийни източници. Украинско-унгарските връзки остават напрегнати заради асимилационната политика на Киев по отношение на унгарското малцинство в Закарпатието. Унгарските управляващи упрекват Киев, че желае да принуди закарпатските унгарци да изоставят родния си език и просвета.

Закарпатските унгарци са най-слабо асимилираното национално малцинство в Украйна. По-голямата част от унгарците считат унгарския за майчин език и го употребяват в всекидневието си.

Превод: В. Сергеев

СПЕШНО И ВАЖНО ЗА ЧИТАТЕЛИТЕ НА ПОГЛЕД.ИНФО И ЗРИТЕЛИТЕ НА ПОГЛЕД ТВ!!!!!

ПРИСЪЕДИНЕТЕ съдебна експертиза КЪМ НАШИТЕ КАНАЛИ В " ТЕЛЕГРАМ " И В ЮТЮБ, ЗАЩОТО ИМА ОПАСНОСТ ДА БЛОКИРАТ СТРАНИЦАТА НИ ВЪВ ФЕЙСБУК ЗАРАДИ ПУБЛИКУВАНЕ НА НЕУДОБНА, НО ОБЕКТИВНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА СЪБИТИЯТА!

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях, копирайки и разпространявайки този текст!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР