Унгарският премиер Виктор Орбан направи днес завоалирано сравнение между съветските

...
Унгарският премиер Виктор Орбан направи днес завоалирано сравнение между съветските
Коментари Харесай

Виктор Орбан: Европейския съюз ще свърши точно като СССР 


Унгарският министър председател Виктор Орбан направи през днешния ден завоалирано съпоставяне сред руските войски, атакували Унгария по време на революцията от 1956 година, и днешните институции на Европейския съюз, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

В деня, в който в Унгария се отбелязва 66-ата годишнина от потушаването на въстанието, Орбан загатна, че Европейски Съюз, който се пробва да спре отстъплението от демокрацията в Унгария, ще свърши като Съветския съюз, който се разпадна преди повече от три десетилетия.

„ Нека не обръщаме внимание на тези, които стрелят по Унгария от сенките или от наблюдателните кули на Брюксел.

Те ще свършат тъкмо като своите прародители “, сподели Орбан в тирада пред подбрани посетители на събитие в градчето Залаегерсег, Западна Унгария, нарушавайки традицията речите за годишнината да са в Будапеща.

Отсъствието му от столицата на един от най-важните национални празници в Унгария се свързва с обстоятелството, че държавното управление е изправено пред все по-голям напън от непрекъснатата вълна от митинги на маджарски учители и възпитаници, отбелязва АП. Учителите упорстват за по-високи заплати и по-добри условия на труд. Поредният им митинг беше плануван за през днешния ден в Будапеща.

Орбан, който разказва ръководството си като „ нелиберална народна власт “ е изправен и пред опасността от орязване на европейски фондове поради положението на демокрацията и хипотетична корупция. В опит да избави част от средствата от европейските фондове унгарският парламент наскоро одобри ново антикорупционно законодателство. Все още обаче има риск страната да изгуби милиарди евро фондове като наказване за нарушение на демократичните стандарти – нещо, което наскоро докара до обезценяване на националната валута и стопански проблеми.

„ Бяхме тук, когато първата завоевателна империя ни атакува,и ще бъдем тук, когато последната се разпадне “, сподели през днешния ден Орбан и добави: „ Ще понесем каквото би трябвало и ще отвърнем с каквото можем. Когато се постанова, вадим мечовете и се съпротивляваме, когато се задават дълги години на подтисничество “. „ Ние сме спечелили, даже когато сме победени “, приключи речта си Орбан, съобщи Българска телеграфна агенция.
Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР