Унгарската опозиция не успя да сложи край на парламентарното супер

...
Унгарската опозиция не успя да сложи край на парламентарното супер
Коментари Харесай

Унгарската опозиция не пребори статуквото на изборите в неделя

Унгарската съпротива не съумя да постави завършек на парламентарното супер болшинство, на което се радва партията на премиера, откакто загуби изборите в източната част на страната.
Успехът при гласуването в Боршод щеше да постави завършек на болшинството от две трети на ръководещата партия в Народното събрание и щеше да бъде главен подтик за опозицията преди общите избори, планувани за 2022 година
Но претендентът на „ Фидес ” завоюва 51% от бюлетините против 46% за опозиционния кандидат Ласло Биро, съгласно първичните данни, съобщи БГНЕС, цитирайки Агенция Франс Прес.
 Виктор Орбан и перверзията на Запада Виктор Орбан и " перверзията " на Запада
Заради ковид тази година Виктор Орбан трябваше да се лиши от огромната сцена. И заради това му се наложи да помести политическата...
Унгарските опозиционни партии се сплотиха в опит да пресечен 10-годишното владичество във властта на Орбан, представяйки общи претенденти на изборите.
Опозицията се оплаква от пристрастия в строго следените медии и от контрола на ръководещата партия върху държавните запаси.
Европейският съюз подлага на критика Унгария в първия си отчет за демократичните стандарти в целия блок на 30 септември, вдигайки паника за независимостта на правосъдната власт и неефективната битка с корупцията.
След изборите в неделя „ Фидес ” резервира 133 от 199 места в унгарския парламент.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР