Унгария започна да прилага след руската - и китайската ваксина

...
Унгария започна да прилага след руската - и китайската ваксина
Коментари Харесай

Унгария започва да поставя китайската ваксина срещу коронавируса

Унгария стартира да ползва след съветската - и китайската ваксина на лаборатория " Синофарм ". И двата препарата не са утвърдени от Евросъюза.

Съюзът подписа групови контракти за над два милиарда дози ваксини с европейски и американски фармацевтични компании, само че на страните-членки е позволено да подписват и свои покупко-продажби отвън тези съглашения.

Така унгарските регулатори бързо утвърдиха китайската ваксина – първи в Европейския съюз.

„ Когато оценяваме лекарство или ваксина, ние гледаме три съществени неща - качество, резултатност и сигурност. В случая с китайската ваксина Синофарм, документите за качеството е изрядна. Докладът от третата фаза на клиничното изпитване беше безусловно приемлив. Мога да кажа, че да, тази ваксина е ефикасна и безвредна “, съобщи Матиаш Сентивани - шеф на унгарския народен институт по фармация и хранене.

Премиерът Виктор Орбан неведнъж подлага на критика европейският развой на одобрение и закупуване на ваксини като прекомерно муден.

А държавно разпореждане позволи в Унгария да бъде употребена всяка ваксина, приложена на най-малко 1 милион души по света.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР