Унгария ще се опита да увеличи количеството газ, което получава

...
Унгария ще се опита да увеличи количеството газ, което получава
Коментари Харесай

Унгария ще иска повече руски газ, заяви Орбан

Унгария ще се опита да усили количеството газ, което получава от Русия, при договаряния с съветския президент Владимир Путин идната седмица, сподели унгарският министър-председател Виктор Орбан , представен от Ройтерс.

Унгария, която е членка на Европейски Съюз и НАТО, контракти ново дълготрайно съглашение за доставка на газ с съветската компания " Газпром " през август.

Орбан отхвърля апелите на обединената съпротива в Унгария да анулира плануваното си за вторник посещаване в Москва в миг на с напрежение опълчване сред Русия и Запада поради Украйна.

" Бих желал да увелича количеството на доставяния газ... от нивата, контрактувани в руско-унгарското газово съглашение ", сподели Орбан по Унгарското радио.

Договорът, който е за 15 години и планува доставки в размер на 4,5 милиарда кубически метра газ годишно за Унгария по направления, избягващи Украйна, влезе в действие през октомври с опция за смяна на купуваните количества след 10 години.

Унгарският външен министър Петер Сиярто сподели на брифинг, че е предложил на съветския вицепремиер Александър Новак да бъдат увеличени годишните съветски газови доставки през Сърбия с 1 милиард кубически метра и Орбан има намерение да разиска това с Путин във вторник.

Орбан съобщи, че има намерение също по този начин да разиска с Путин европейската сигурност , като добави, че Унгария е заинтригувана от спокойно споразумяване на опълчването поради Украйна.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР