Унгария няма да получи полагащите ѝ се 6 милиарда и

...
Унгария няма да получи полагащите ѝ се 6 милиарда и
Коментари Харесай

Наказание от Брюксел! Унгария няма да получи 6,3 млрд. евро грантове от еврофонд за възстановяване от COVID кризата

Унгария няма да получи полагащите ѝ се 6 милиарда и 300 милиона евро грантове от европейския фонд за възобновяване на стопанските системи от Коронавирус рецесията, в случай че не промени законовата си уредба за публичните поръчки.

Това се споделя във вътрешен документ на Еврокомисията от 26 януари, представен през днешния ден от организация Ройтерс.

Комисията е натоварена да утвърди проектите на страните членки за харчене на избавителните средства на обща стойност 750 милиарда евро и да показва къде са нужни промени за ефикасното им асимилиране.

В документа се показва, че в Унгария няма действителна конкуренция сред кандидатстващите за публични поръчки, липсва бистрота и отчетност. Еврокомисията отбелязва, че това са аргументите за " систематични нередности ", които през 2019 година са довели до най-големите финансови корекции в историята на структурните еврофондове.

В Унгария тази седмица се чака да стартира ваксиниране на популацията с съветската ваксина " Спутник V ". Тя получи през вчерашния ден утвърждението на локалния регулатор. Страната разполага все още с 40 000 дози, като има контракт за 2 милиона.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР