Унгария няма да напуска Европейския съюз, но ще се противопостави

...
Унгария няма да напуска Европейския съюз, но ще се противопостави
Коментари Харесай

Орбан: Унгария няма да напуска ЕС, но ще брани суверенитета ...

Унгария няма да напуща Европейския съюз, само че ще се опълчи на опитите на Брюксел да подкопава суверенитета й, съобщи през днешния ден министър-председателят Виктор Орбан пред своята партия ФИДЕС, съобщи Ройтерс.

Орбан, който за първи път от повече от десетилетие се изправя пред оспорвана конкуренция за парламентарните избори следващата година, беше избран отново за ръководител на своята партия.

" След комунистическата администрация не желаеме нови диктати, този път от Брюксел ", съобщи Орбан пред партийните делегати, като добави, че Унгария ще отхвърли западния демократизъм.

" Ние няма да се откажем от правото да пазиме границите си, да стопираме мигранти. Ние настояваме, че в Унгария бракът е сред мъж и жена, бащата е мъж, а майката е жена и че би трябвало да оставят децата ни на мира ", сподели той.

Според него Европейски Съюз би трябвало да бъде реформиран, а задачата на Унгария е да реализира смяна, не да напуща общността, към която се причисли през 2004 година

" Ние изобщо не желаеме да напущаме Европейски Съюз, те не могат да се отърват от нас толкоз елементарно ", съобщи Орбан.

" Искаме да запазим суверенитета си и не желаеме да се окажем в съединени европейски щати вместо в интеграция ", сподели той.

На изборите следващата година Орбан ще се изправи против единен фронт от опозиционни партии, включващ социалистите, либералите и някогашната крайнодясна, а в този момент десноцентристка групировка " Йоббик ".

Шестпартийната коалиция е ръководена от Петер Марки-Зай, католик реакционер, кмет на дребен град и татко на седем деца, който наподобява, че въплъщава обичайните полезности, намерено защитавани от Орбан, и е считан за мощен кандидат.

Орбан, който е на власт от 2010 година, показва себе си като бранител на унгарската културна еднаквост против мюсюлманската миграция в Европа и страж на християнските полезности против западния демократизъм.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР