Унгария е отворена за диалог с Еврокомисията за размразяване на

...
Унгария е отворена за диалог с Еврокомисията за размразяване на
Коментари Харесай

Орбан постави червена линия пред ЕС за ЛГБТ и миграцията

Унгария е отворена за разговор с Еврокомисията за топене на парите за Будапеща от европейските фондове, само че има " червени линии " - ЛГБТ и миграцията, съобщи Гергей Гуяш, шеф на кабинета на унгарския министър председател, съобщи Ройтерс.

Той упрекна Брюксел в двуличие, като уточни, че Европейски Съюз е решил да пренебрегва разногласията към правосъдната и медийната промяна в Полша.

" Унгарското държавно управление счита, че една от слабостите на настоящия Европейски съюз е, че се намесва във вътрешната политика на своите членове “, акцентира Гуяш, като означи, че реакциите в Брюксел на събитията в Полша демонстрират, че Европейски Съюз се ръководи от " тайфа лицемери ".

Председателката на Еврокомисията Урсула фон дер Лайен съобщи през вчерашния ден, че е уверена, че решение за помощта за Украйна ще бъде открито сред 27-те членки на блока.

По думите на Гуляш, Унгария е надалеч от реализиране на съглашение. " Ако това не се случи, останалите 26 членки на Европейски Съюз биха могли да да реализират решение без Унгария ", разяснява Гергей Гуяш.

Предоставянето на помощ посредством 26 двустранни съглашения е вид, който е обсъждан, само че е по-сложен и безценен и може да навреди на единството на Европейски Съюз, показва Ройтерс.

Междувременно, Европейският парламент одобри през днешния ден резолюция, в която съобщи, че ще оцени опцията да бъде анулирано решението на Европейската комисия за обезпечаване на над 10 милиарда евро от бюджета на Европейски Съюз за Унгария.

Евродепутатите показват мощна угриженост от по-нататъшното подкопаване на демокрацията, върховенството на закона и главните права в Унгария, изключително с неотдавна признат закон, който беше съпоставен с съветския " закон за задграничните сътрудници ", се показва в известие на Екологичен потенциал. Евродепутатите приканват Европейския съвет да оцени дали Унгария е направила " съществени и трайни нарушавания на европейските полезности " според процедурата по член 7 от контракта за Европейски Съюз.

Според тях отводът на унгарския министър председател Виктор Орбан да поддържа продължаването на помощта от Европейски Съюз за Украйна съставлява " цялостно пренебрежение и нарушаване на стратегическите ползи на Европейски Съюз, и в нарушаване на правилото на откровено съдействие ". 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР