Уморени ли сте? Често ли чувствате, че не ви достига

...
Уморени ли сте? Често ли чувствате, че не ви достига
Коментари Харесай

Кои са тайните крадци на енергия

Уморени ли сте? Често ли чувствате, че не ви доближава сила и едвам се справяте? Забелязвате ли спад в имунитета? Какво се крие зад тези привидно елементарни признаци?  Загубата на сила е прикрит, доброжелателен вик за помощ от страна на нашето тяло. Д-р Ане Флек разкрива кои са тайните крадци на сила и дава ясни инструкции и съответни образци, с които всеки може да открие корена на казуса и неговото решение. Извадете лупата, вземете книгата и тръгнете по следите като детектив! Скоро ще се сдобиете с на практика решения, които ще положат основите на новия ви живот.

В първата част на " Енергия "  ще се запознаете със скритите аргументи за неналичието на сила и с евентуалните причинители на заболявания. Във втората част ще откриете алената нишка за излаз от лабиринта. Третата част показва съответна стратегия, която включва и елементарно използвани предписания.

Д-р Ане Флек, специалистка по вътрешни заболявания и ревматология, известна с метода " Док Флек ", е интернационално приет специалист по превантивна и хранителна медицина. Смята се за пионер в цялостната медицина, която сплотява съвременни научни проучвания и обичайни лечебни практики в новаторска методика за лекуване.

Представяме ви фрагмент от " Енергия ", издателство " Ера ":

СКРИТИ КРАДЦИ НА ЕНЕРГИЯ

Тялото не лъже

Човешкото тяло е същинско знамение. Всички процеси, които поддържат организма жив, се преплитат и са подвластни един от различен. Уникалната, интелигентно конструирана система се грижи за произвеждането на здрава сила в живота на всеки човек. Макро- и микрохранителни субстанции, ензими и хормони циркулират в кръвния поток и направляват дишането, сърдечната активност, храносмилането, обмяната на веществата, мускулатурата, придвижванията, способността да вземаме решения, да усещаме 0и да мислим. Ако този тънък баланс на субстанции (хомеостаза) в тялото бъде нарушен, постоянният ред на процесите, осигуряващи нашата витална сила, се унищожава. Подобно на дребен пясък, попаднал в механизъм, изначало незабележимо, по-късно с брутална мощ, силата се изпарява, физическата и психическата устойчивост понижават. Умора и неустойчивост на инфекции се явяват все по-често и унищожават качеството на живота.

Спорт, секс, липса на жизненоважни субстанции, пролетна отмалялост или вътрешна опозиция против неприятни задания в всекидневието – това са известни условия, които предизвикват отмалялост. Същевременно обаче към нас прелитат огромни ята от незнайни аргументи и големи енергийни прахосмукачки. Тези причинители на отмалялост съществуват отвън радара на нашите усещания и се намират оттатък нормалната лечебна процедура. Но както е казано – тялото не лъже. Симптомът „ Аз съм изтощен “ демонстрира прикрит евентуален проблем. Така е освен при вас, а и при милиони други хора по света. Ако страдате дълготрайно време от мощна липса на сила, очевидно безпричинна, не позволявайте да ви отпратят с банални изречения от рода на „ Нищо ви няма, намалете напрежението! “ Защото скритите крадци на сила могат да причинят толкоз мощна отмалялост, че да се чувствате като електрическа китара без ток. Постарайте се да откриете факторите, които провокират умора; в случай че останат дълго време неоткрити, те могат да се разраснат до хронично заболяване, по тази причина в този момент ще се опитаме да открием скритите аргументи за вашия енергиен недостиг и да намерим излаз от лабиринта на непрекъснатата отмалялост. Да започваме!

Какво краде енергия  и какво ни подарява с сила

Разкрием ли аргументите за енергийния недостиг,  освен ще си възвърнем силата, а и ще подобрим здравето си

Всеки от нас познава възприятието за отмалялост. „ Здравата “ отмалялост е изцяло натурален физически развой, плодородната отмалялост алармира следното: „ Почини си. Време е за отмора или за лягане “. Умората обаче не постоянно следва еднопосочната, елементарно разбираема поредност от причина и разследване, както е да вземем за пример при пролетната отмалялост заради физиологичното пренастройване на организма след дългата зима, или при приятната отмалялост след дълъг преход в планината, след потребен работен ден, спорт или секс.

Ежедневно в човешкото тяло се правят безчет процеси. Във всяка секунда от живота си организмът работи, с цел да ни опази здрави. Подобно на надарен цирков актьор, той жонглира с комплексните реакции на тялото и реагира на външни и вътрешни дразнения, които ни влияят на телесно, душевно или ментално равнище. Така се получава да вземем за пример с изблика на хормоните на напрежението, когато тичате за уговорена среща; или с реакцията на кръвната захар след усвояване на замразена пица; с имунния отговор против вируси и бактерии при пътешестване в метрото; с изхвърлените токсини от невидими плесени по хлебчето за закуска, от околната среда и от химикали. Тялото се стреми всички процеси да протичат в здравословно равновесие и се старае да изключва външни и вътрешни пречещи фактори, които нарушават салдото на телесните процеси. Този блян на вашето тяло към здравословно равновесие се назовава хомеостаза. Вътрешният баланс обаче не се схваща от единствено себе си. Ако се усещаме на ниско енергийно равнище, това не е нищо друго с изключение на стратегическо предизвестие, идващо от тялото: „ В момента няма специфични условия, с които да се занимавам! “ Предполага се, че не самите стресови фактори ни уморяват и разболяват, а по-скоро неспособността ни да се оправим с тях.

Всички регулационни системи в организма са деликатни, чувствителни към стрес и податливи на нездравословни субстанции. Това важи за имунната и нервната система, за здравите вътрешности и така нататък Освен това всички процеси си взаимодействат, те се застъпват и се стабилизират взаимно, все едно са тънки влакна на фина паяжина. Като предписание ние не усещаме нищо от акробатичните номера на тялото, тъй като в нашите усещания съществуват „ дупки “. Не виждаме офанзивите на имунната система против бактерии и вируси, не усещаме веществата, изпращани от съответните кафези, с цел да разпрострат действието си във всяка фибра на тялото. Много рядко усещаме нещо извънредно. Нямаме визия по кое време митохондриите – най-важните енергийни централи в нашите кафези – изпадат в неволя. Когато митохондриите не са оптимално „ снабдени “, финият развой на енергийната обмяна засича, биохимичните процеси към този момент не се движат в верните коловози. Синтезирането на жизненоважни ензими (например за храносмилането, обмяната на веществата и детоксикацията в черния дроб) и на хормони отслабва. Тялото се пробва да се бори, като минава в положение на „ икономисване на сила “.

Фаталната неоткрита липса на хранителни субстанции, да вземем за пример на витамините D или B12, се среща доста по-често, в сравнение с считаме. Ето някои от основните последици от липса на витамин B12: анемия (малокръвие), която води до отмалялост, косопад, суха кожа и евентуално необратими неврологични разстройства като повредена сензитивност, парене по езика, тръпки и сърбеж по ръцете и краката, мускулна уязвимост, несигурна походка или депресии. Липсата на желязо, да вземем за пример при изобилна менструация, също води до отмалялост. Получава се недостиг от червени кръвни телца, тази липса утежнява снабдяването на органите с О2, заради което човек се усеща физически отпаднал. Ето още един апаш на сила: по време на производството на сила в митохондриите се отделя токсичен „ заводски отпадък “ под формата на кислородни радикали, по този начин наречените ROS – Reactive Oxygen Species. При оптимално доставяне с микроелементи митохондриите се оправят с отровата без изпитание. При липса на хранителни субстанции обаче изхвърлянето на ROS става невероятно и радикалите повреждат енергийните централи. За да спасят ситуацията, митохондриите „ превключват на по-ниска предавка “ и се пробват да се опазят от самоотравяне. Произвежда се по-малко сила и ATP – аденозинтрифосфат, който е „ енергийната валута “ на тялото, – понижава. Последствието е ясно изразена липса на сила и тогава най-сетне започваме да усещаме тайните катастрофи и борби в тялото: усещаме се изтощени, болнави и лишени от сила.

Добрата вест е, че в случай че разкрием някои аргументи за неналичието на сила, ние сме в положение да подобрим значително и енергийното си равнище, и здравето си. Целенасоченото търсене на „ злодеите “ включва премерване на артикули от обмяната (метаболити) или дефицити на хранителни субстанции. Те играят решаваща роля в медицината на бъдещето, която се стреми да предотврати заболяванията, вместо да ръководи признаците. Най-добре е да вземем лупа и да се проявим като медицински детективи, с цел да разкрием още в ранен стадий физиологичната и химичната сигнатура на неподходящи промени в обмяната на веществата – тогава става допустимо да разработим непосредствени, прецизни, самостоятелни лечебни тактики и да си възвърнем виталната сила.
 Корица: Издателство " Ера "

Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР