Умните хора не се нуждаят от голяма група приятели, за

...
Умните хора не се нуждаят от голяма група приятели, за
Коментари Харесай

Учените нарекоха 9 странни знака, които ви определят като интелигентен човек

Умните хора не се нуждаят от огромна група другари, с цел да се забавляват. Изследване на Норман Лий и Сатоши Каназава „ Как интелигентността, на популацията и другарството въздействат на актуалното благополучие “ проучванията демонстрират, че на такива хора им е комфортно и забавно да бъдат сами. Постоянното чатене с някого е по-скоро уморително, в сравнение с развлечение.

2. Научихте се да четете рано

Не че единствено умните деца могат да се научат да четат в най-ранна възраст. Напротив, английските учени Стюарт Дж. Ричи, Тимоти К. Бейтс и Робърт Пломин считат, че четенето прави тези деца по-умни.

Всичко е явно: колкото по-рано сте научили буквите и колкото повече книги четете, толкоз по-широки са ви хоризонтите. Разбира се, това се отнася за тези, чийто читателски кръг е разнороден и не се лимитира до един род или създател.

3. Вие сте най-голямото дете в фамилията

Учени от Университета в Единбург потвърдиха, че по-големите деца съвсем постоянно имат малко, само че статистически значимо преимущество във връзка с коефициента на просветеност: имат приблизително 3 точки по-високи. Оказа се, че тази разлика не е обвързвана с биологични или генетични фактори, а с психическото взаимоотношение на родители и деца.

4. Вие сте над междинния напредък

Изследване от Принстън от Ан Кийс и Кристина Паксон сподели, че по-високите деца постоянно вкарват повече в тестванията за просветеност, а в зрелост печелят повече пари. Един образец е Стив Джобс, чийто растеж беше цели 188 см..

Това е явно още в ранна детска възраст: бързорастящите 3-годишни деца, като предписание, са по-добри в разнообразни проби, в сравнение с техните връстници с по-нисък напредък.

5. Ходихте в музикално учебно заведение

Проучване на Глен Шеленберг демонстрираха, че децата, които свирят на пиано в продължение на 9 месеца или вземат уроци по вокал, имат по-висок коефициент на просветеност спрямо децата, които посещават театрална група, или тези, които не отиват на никое място.

6. Не сте затлъстели

Изследване от 2006 година беше безпощадно за тези, чийто показател на телесна маса (ИТМ) е над междинното равнище: сподели, че по-слабите хора имат по-високо равнище на просветеност.

Френски учени, водени от Максим Курно, следят 2200 респонденти за 5 години и стигат до извода, че тънката талия е директно обвързвана с високо равнище на просветеност. Най-вероятно повода е, че висок коефициент на просветеност ви разрешава да печелите повече и деликатно да следите здравето и тежестта си.

7. Не обичате да спортувате

По време на опита американските учени Тод Макълрой и Дейвид Л. Дикинсън откриха, че хората, които харесват интелектуалната работа, са по-малко мобилни и, назад, тези, които имат ниска потребност от познания, са по-активни във физически проект.

Надарените избират действия, които изискват неизменност и непрекъснат мисловен стрес, като да вземем за пример игра на шах.Като вземем поради предходния параграф, получаваме един циничен кръг: неактивният метод на живот води до наднормено тегло, а той от своя страна се отразява отрицателно на IQ. Струва си да се признае: всичко се нуждае от баланс.

8. Имате сини очи

Джоана Роу, професор емерит от университета в Кентъки в Луисвил, избрана посредством проучвания, че хората със светли очи са по-умни от тъмнооките, а доста блестящи хора като Стивън Хокинг имат сини очи. Собствениците на кафяви очи не би трябвало да се тормозят: те имат други мощни страни.

Хората със светли очи по-добре се оправят със обстановки, в които би трябвало да спрете и да мислите, да анализирате нещо и да не реагирате изключително на външни условия. За разлика от тях тъмнооките хора по-добре се оправят със обстановки, в които се изискват експедитивност и дарба за бързо реагиране.

9. Много сте податливи на звуци.

Скърцащи подови настилки, и даже мощно дишане – най-често срещаните ежедневни шумове могат да бъдат разпръскване за хората с висок коефициент на просветеност. Учени от Хелзинкския университет организираха изследване, което откри мощни връзки сред способността на човек да откри съществени решения на проблемите и невъзможността да „ изключи “ външни звукови тласъци и звук.

Източник: apetiten.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР