Умишлено се бави приемането на Подробен устройствен план (ПУП) на

...
Умишлено се бави приемането на Подробен устройствен план (ПУП) на
Коментари Харесай

Стоян Стоев: Умишлено се бави приемането на Подробен устройствен план на парка в Сандански

Умишлено се бави приемането на Подробен организационен проект (ПУП) на парка в Сандански. С тази позиция през днешния ден излезе Стоян Стоев, общински координатор на ГЕРБ. Поводът са събитията от последните седмици и връщането на решението на Общинския съвет за парка от регионалния шеф на Благоевград.

„ Чувам доста рецензии към Областната администрация. Може да са правилни, може и да не са. Замислете се обаче - дали съзнателно не е бил квалифициран Планът с пропуски и още при гласуването му да е било ясно, че няма да бъде позволено осъществяване “, риторично разяснява Стоян Стоев.

Той напомня, че повече от 3 години Община Сандански се бави с приемането на Подробния организационен проект, който ще подсигурява границите на парка и ще изключи опцията за строителство в неговите рамки. По думите му, когато Атанас Стоянов е поел ръководството на общината през 2019 година е получил подписан контракт за правене на Подробен устройствен план на парка. В отговори на питания в Общинския съвет градоначалникът неколкократно се е заел, че Планът ще бъде финализиран в най-кратки периоди. „ Така минаха повече от 3 години и през днешния ден сме още веднъж там от където тръгнахме “, сподели още Стоян Стоев.

„ Политиката на безвремие продължава. ПУП-а няма да получи развиване до края на 2023 година Просто тъй като идват избори, а когато нещо е проблем е по-добре да го отложиш във времето. Поне такава е философията на нашите ръководещи “, акцентира Стоев. Той напомни и че общинските съветници от ГЕРБ първи са застанали обществено против опитите да се извадят частните парцели от парка и поредно са защитавали тази позиция в локалния парламент.

„ Ако бъде проведен митинг ние ще бъдем на първа линия. Като жители, а не като политически представители. Защото това е тематика, в която няма политика и цветове. Има единствено вярно и погрешно “, безапелационен е Стоян Стоев.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР