Ултра-заякченият лаптоп Toughbook издържа на падане от 1,8 метра, а

...
Коментари Харесай

Готов е най-якият заякчен ноутбук в света


Ултра-заякченият преносим компютър Toughbook устоя на рухване от 1,8 метра, а тъпчадът работи под дъжд (снимка: Panasonic)

Заякчените цифрови устройства не са оригиналност, само че основаването на допустимо най-здравия и непреклонен преносим компютър от този тип продължава да е тематика на самобитна конкуренция сред производителите. Ето, че на пазара дефилира най-новият претендент за купата в категорията – 14-инчовият Toughbook 40.

Здравият бизнес-лаптоп е ориентиран към хора, които работят в рискови или рискови среди и може да се похвали със крепко шаси от магнезиева сплав с вградена ръкохватка и подсилени заключващи се капаци на портовете. Той е сертифициран за устойчивост по военните стандарти MIL-STD-810H и MIL-STD-461H, което значи, че е тестван за рухване от височина 1,8 метра, предпазен е от навлизане на вода и прахуляк в сходство със стандартите IP66, може да устоя на високи и ниски температури и е подготвен за работа и при огромна надморска височина.

Въпреки че е има по-голям екран от предходните генерации, Toughbook 40 е по-лек от съимениците си – тежи 3,35 кг. Неговият екран е 14-инчов Full HD IPS панел със сензорно ръководство и 1200 нита бляскавост за четливост навън. Вградена е 5 MP уеб камера, която се предлага със затвор за дискретност. Има инфрачервен модул за Windows Hello лицево различаване и поддържа масив от четири микрофона.

Лаптопът се зарежда от 11-то потомство процесори Intel Core i5 или i7 с интегрирана UHD графика – с алтернатива за надграждане до Iris Xe или специфичен AMD GPU – поддържан с до 64 GB RAM и 2 TB SSD предпазване с криптиране. И като спомагателна мярка за сигурност, новият Toughbook идва със Secure Wipe за заличаване на наличието на устройството за секунди.

Заякченият ноутбук Toughbook има най-голямата камера в своя клас – 5 MP (снимка: Panasonic)

Bluetooth 5.1 и Wi-Fi 6 се оферират като стандарт, с избор на мобилна връзка посредством 4G или 5G модем. Може да бъде конфигуриран и специфичен GPS модул. Има и куп USB портове (включително поддръжка за Thunderbolt 4), в допълнение към HDMI, Gigabit Ethernet LAN, microSD слот и две SIM карти.

Сред множеството екстри вършат усещане огромният резистивен тъчпад, който може да се употребява при дъжд или при носене на ръкавици. При работа в шумна работна среда преносимият компютър ще надвика околния звук със своите високоговорители с 95 dB тон.

Panasonic е присъединил осем модулни съставния елемент, които са сменяеми от потребителя, с цел да помогне преносимият компютър да се употребява по-дълго или да даде опция за персонализиране съгласно конкретиката на дилемите. Модулни са батерия, памет, притежател за предпазване на данни, зони за уголемение и клавиатура.

Очаква се машината скоро да бъде пусната в продажба и цената й ще е също толкоз солидна, колкото и параметрите. Производителят споделя, че при проектирането на мега-якия заякчен преносим компютър е взел под внимание „ директната противоположна връзка и опита “ на редица консуматори от предприятията, обществения бранш и федералните организации.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР