Ултиматумът за мигрантите на по-малкия коалиционен партньор в германското правителство

...
Ултиматумът за мигрантите на по-малкия коалиционен партньор в германското правителство
Коментари Харесай

В партията на Зеехофер не одобряват перспективата за разцепление на управляващата коалиция



Ултиматумът за мигрантите на по-малкия съдружен сътрудник в немското държавно управление (баварският Християнсоциален съюз) беше игра ва банк, която се трансформира в капан. Това сподели в изявление за предаването " Нещо повече "  директорът на Европейския институт по външна политика Весела Чернева, която разяснява тематиката за ориста на управляващата коалиция в Германия. Мигрантският въпрос от дълго време няма силата на рецесия в Германия, посочи Чернева: 

" Този вид игра ва банк сега щракна като капан за самия Зеехофер, тъй като водачите на 28-те страни-членки съумяха да реализират единодушие на Европейския съвет в края на предходната седмица. Меркел донесе това, което Зеехофер беше изискал и в този момент би трябвало да се види по какъв начин той ще излезе от тази обстановка. "

След новината за оставката на Хорст Зеехофер той още веднъж е податлив на договаряния и довечера би трябвало да стане ясно дали немската политика ще се върне в своето русло на предвидимост или ще продължи в изострената фаза, в която не сме привикнали да я виждаме, добави Весела Чернева. За нас европейските избори през май следващата година наподобяват много надалеч, само че за немските политици подготовката е почнала още занапред, сподели още тя. Чернева подчертава върху вота против чужденците -  антиевропейския националистически избор, който в този момент се „ обира “ от " Алтернатива за Германия ":

" Зеехофер реши да тръгне в посока да събере тези гласове, сякаш оставяйки по-умерените, по-центристките гласове на Меркел. Тази игра наподобява не е толкоз печеливша за него. Над 60% от баварците поддържат Меркел, до момента в който поддръжката за самия Зеехофер е най-малко 10-15% по-надолу. Тоест виждаме, че тонът за по-силни европейски решения печели, а този разделящ звук на Зеехофер не съумява да вземе огромна част от гласовете, към които той се стреми. "

Весела Чернева обърна внимание върху обстоятелството, че в самата партия на Зеехофер крайната изразителност и опцията той да разцепи ръководещата коалиция не се харесва.
Цялото изявление чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР