Улици в тетевенското село Градежница и днес изглеждат като реки.

...
Улици в тетевенското село Градежница и днес изглеждат като реки.
Коментари Харесай

Бедствие в Тетевен - 100 л. на кв. м., продължава да вали

Улици в тетевенското село Градежница и през днешния ден наподобяват като реки. Вчера над него и близкото Глогово паднаха близо 100 литра дъжд на квадратен метър. Бедствено състояние е оповестено за територията на цялата община, оповестява NOVA.

Пороят отнесе пътища и мостове. Мъж на 36 години се удави в придошлите води. Вчера първата приливна вълна идва в 5 сутринта. Оттогава продължава да вали. Прогнозата е, че дъждовете ще продължат.

Експерт: Почвата не може да поеме повече вода

Буря с градушка удари Бургас, има наводнени улици

Поройният дъжд наводни и Западна България

„ Цяла нощ не спря да вали. Проблемите тази нощ бяха главно в село Черни вит, където имаше краткотрайно затваряне на пътя. Достъпът до село Черни вит беше спрян заради излизане на реката върху пътя”, изясни за „ Здравей, България” кметът на Тетевен Младена Бояджиева. Активизирало се е и огромно свлачище в региона.

„ Екипите се бориха цяла нощ. Пътят сега е отворен. Работата там ще продължи. Друг проблем, който имаше беше излизане на реката в квартал „ Платена” в Тетевен, където с краткотрайни насипи от чували с пясък, както и от неподвижен материал, реката беше спряна”, добави Бояджиева.

„ Имаше 13 бедстващи деца, които бяха в една вила в село Гложене. С помощта на екипите на пожарната тези деца са извадени от вилата и са в сигурност. Залята е пречиствателната станция на село Гложене”, добави Бояджиева.

Работата с тежка техника за отклонение на река Гложница в село Градежница и създаване на краткотрайни насипи продължава. В село Глогово три махали остават откъснати от придошлата вода, която е отнесла два моста.

„ Там може да се стигне единствено с коне и пешком. Днес ще предприемем незабавни ограничения за възобновяване на тези мостове”, разясни кметът на Тетевен.

Хората от село Градежница описват, че това не е първото злополучие за тях, реката от време на време наводнява къщите им, като проектите за регулация на коритото и изграждане на подпорна стена по този начин и не са осъществени.

Подробна 10-дневна прогноза за времето можете да намерите в Sinoptik.bg.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР