Улица Малина е така да се каже успоредна, понеже формите

...
Улица Малина е така да се каже успоредна, понеже формите
Коментари Харесай

Малина, Къпина и Златна ябълка в полите на Витоша - slava.bg

Улица Малина е по този начин да се каже успоредна, тъй като формите са малко по-сложни от права линия, на основните за квартала на богатите Драгалевци пътни артерии Папрат и Нарцис.

Не доста надалеч от нея в същата махала е улица Къпина, фамозна с нещо, което се обитава на нея, със смайващо име: Академия за балканска цивилизация. Ни повече – ни по-малко, както се споделяше преди време. С тези две плодноименни улици съвсем се изчерпва кулинарната тема за общинския талант кръстител. Но той мощно я развива, към този момент в по-приказни краски, като в друго подножие на планината Витоша – откъм Панчарево и Бистрица, е кръстил една феноменална пътна артерия с форма на ръкохватка на бастун не по какъв начин да е, ами Златната ябълка.

Само трима братя няма да я откъснат. Някак напълно в същата атмосфера, доста национално му става на човек, като види, че Златна ябълка се простира от ул. Чардаците до ул.Златинови врати. Чудо и приказ, ще си каже някой. А то неасфалтиран, само че най-малко изравнен селски път в нищото.

Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР