Уличното осветление по малките населени места в община Кюстендил ще

...
Уличното осветление по малките населени места в община Кюстендил ще
Коментари Харесай

Спират уличното осветление нощем за селата в община Кюстендил

Уличното осветяване по дребните обитаеми места в община Кюстендил ще бъде спирано нощем поради скъпия ток, разгласи кметът Петър Паунов, осведоми БНР.

Внася се и предложение за повдигане на налога здания от 1,4 на 2,5 промила, както и таксата боклук поради влошеното финансово положение на общината.

Кметът на общината изясни какъв ще е режимът на уличното осветяване нощем за селата:

„ Няма от кое място да дойдат пари. След Димитровден започваме да стопираме сред 10.30 вечерта и 5.30 часа сутринта. Разбира се, ще има засилено внимание от страна на полицията. Предстои ни среща с управлението на ОДМВР и на Районното ръководство. Засилено внимание и видеонаблюдение от 1.30 до 5.30 часа. Това ще бъде до Бъдни вечер. Бъдни вечер още веднъж. По празниците до Ивановден ще се постараем да има осветяване. Надяваме се в страната да стане знамение и да има и държавно управление и ограничения, които да компенсират. Ако не, след Ивановден отново ще преминем към същия темп “.

Готви се предложение и за повдигане на налога постройка, както и на таксата боклук, за което обаче ще е нужен 30-дневен период за разискване.

„ 1,4 промила е все още ставката. Нашето предложение е да стане 2,5 промила налог здания. Такса боклук ще бъде доста по-голяма разликата, само че тя ще бъде препоръчана идващия месец, защото сега това изменение е в разпоредба, която би трябвало да стои 30 дни на уеб страницата на общината “, изясни Петър Паунов.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР