Уличен ремонт в Благоевград остана недовършен. Близо половин година от

...
Уличен ремонт в Благоевград остана недовършен. Близо половин година от
Коментари Харесай

Защо уличен ремонт в Благоевград остана недовършен?

Уличен ремонт в Благоевград остана незавършен. Близо половин година от началото на обновяването на улици в един от кварталите на града ремонтните работи са изоставени. С утежняване на времето прекосяването по улиците към този момент е рисково. При мощен дъжд пръстта се свлича и наводнява дворовете на хората.

Разбита улица и стълби, висящи във въздуха. По тях всеки ден минават десетки поданици на Благоевград, огромна част от които възрастни и деца. При пороен дъжд улицата става изцяло непроходима.

" В 21 век ние живеем в условия както по време на война ", съобщи Надя Радонова.

" Има дребни деца, не могат да вървят на учебно заведение без родител, някой компаньон. Сутрин в тъмното е ужасно ", добави Катерина.

Проверка на Българска национална телевизия откри, че задачата, поради която улица " Васил Априлов " е разкопана, към този момент е изпълнена - сменена е канализацията. Въпреки това възобновяване на стълбите се бави. След намесата на екипа ни на терен се появиха и служащи, които продължиха да копаят.

" Тук се строеше в този ров, след което го зарязаха и изчезнаха. Повече от месец нямаше никакви хора и всички фекални води се събират долу в този ров ", сподели още Надя Радонова.

От общината в Благоевград обясниха, че са с вързани ръце, защото договорът с компанията реализатор изтича чак през януари. От строителната компания, извършваща подмяната на канализацията, дадоха отговор, че няма по какъв начин да възстановят разрушената улица, тъй като заложената сума в плана не може да покрие ремонтните действия.

Докато двете страни намерят решение, хората в квартала ще продължат да минават през рисковите стълби или това, което е останало от тях.

Автор: Аксения Ангелова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР