Украйна заслужава членство в НАТО, Турция очаква удължаване на зърнената

...
Украйна заслужава членство в НАТО, Турция очаква удължаване на зърнената
Коментари Харесай

Турция подкрепи Украйна за НАТО и очаква удължаване на зърнената сделка

Украйна заслужава участие в НАТО, Турция чака удължение на зърнената договорка - по този начин може да се заключи визитата на украинския президент в Истанбул.

Повече от два часа продължиха диалозите сред Володимир Зеленски и Реджеп Ердоган. Обсъдено е съглашението за експорт на зърно и други култури през Черно море. Настоящата конвенция, която беше реализирана с посредничеството на Турция и Организация на обединените нации, изтича на 17 юли.

Русия не е съгласна с осъществяването на договорката и заплашва тя да не бъде продължена. Анкара разгласи, че чака договорът да бъде продължен с най-малко три месеца. От началото на спора ние сме солидарни с Украйна и оказваме помощ в доста области, сподели Ердоган, а Зеленски благодари за поддръжката.

" По време на диалога повдигнах въпроса за поканата на Украйна в НАТО. Бях удовлетворен да чуя, че президентът сподели, че Украйна заслужава да бъде члена на Алианса. Целият свят е заинтригуван зърненият кулоар да работи. И е доста значимо всички ние, дружно с сътрудниците ни, да стартираме работа, с цел да може животът на този кулоар, а от там и животът на хората, както президентът акцентира и на други континенти като Азия и Африка, да не зависи от настроението, в което се е събудил президентът на Руската федерация ", уточни Володимир Зеленски, президент на Украйна.

" Украйна заслужава участие в НАТО. Искам още веднъж да подчертая позицията си, която съм защитавал поредно - когато има почтен мир, никой не е губещ. Въпреки разликите сред страните, нашето най-искрено предпочитание е да се върнем към мирните старания. Ще окажем всякаква поддръжка за възобновяване на Украйна ", увери Реджеп Ердоган, президент на Турция.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР