Украйна въвежда от четвъртък ограничения в електрозахранването, след като Русия

...
Украйна въвежда от четвъртък ограничения в електрозахранването, след като Русия
Коментари Харесай

Украйна въвежда режим на тока

Украйна вкарва от четвъртък ограничавания в електрозахранването, откакто Русия на няколко пъти нанесе въздушни удари по нейна сериозно значима инфраструктура, съобщи Франс прес, като се базира на управляващите.
" Утре, 20 октомври 2022 година, ограничавания в електрозахранването ще бъдат въведени в цяла Украйна ", разгласи довечера в " Телеграм " Кирило Тимошенко, заместник-ръководител на канцеларията на президента Володимир Зеленски. Той прикани украинците да " сведат до най-малко своето ползване " на електрическа енергия. В противоположен случай ще има " краткотрайни спирания " на тока, предизвести Тимошенко, представена от Българска телеграфна агенция.

Вчера Зеленски сподели, че от 10 октомври Русия е унищожила към 30 % от от украинските индустриални мощности на електрическа енергия. Над 1000 украински обитаеми места са без ток.
На този декор Испания разгласи през днешния ден, че ще изпрати на Украйна пет електрически генератора. Става въпрос за четири 400-киловатови и един 150-киловатов генератор, заяви испанското министерство на защитата в официално съобщение, представено от Франс прес.
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР