Украйна трябва да нанесе изпреварващи удари по военни обекти на

...
Украйна трябва да нанесе изпреварващи удари по военни обекти на
Коментари Харесай

Бивш украински зам.-министър: Киев трябва да удари Русия с ракети ATACMS

Украйна би трябвало да нанесе изпреварващи удари по военни обекти на врага освен на наша територия, само че и на територията на Русия и Беларус, в частност, като употребява ракети ATACMS с далекобойност 300 км. Това декларира в някогашният зам.-министър по въпросите на краткотрайно окупираните територии и вътрешно разселените лица Георгий Тука. " Ние не считаме да се бием до последния украинец, сятаме да водиме война до последния руснак на наша земя ", безапелационен е той.

На въпрос за в действителност почналото украинско контранастъпление в южната част на страната и идващите от това дейности на съветските агресори, Тука дава отговор, че ще има синхронно придвижване в две направления.

" От една страна, ще има не толкоз върху Украйна, а по-скоро върху сътрудниците ни (западните, бел. ред.) напън, да влияят върху Украйна, върху нашите ръководители, да стартират договаряния. И с цел да се реализира по-голяма хрисимост от нашето управление, въпреки това, те (руските окупатори, бил. ред.) ще продължат по-нататъшното увеличаване на обстрелването на тези наши територии, които се намират в дълбокия гръб, както това се случва през последните дни. По подобен начи ще се опитат да деморализират управлението на Украйна и да усилят паническите настроения измежду гражданското население, да посеят опорката " единствено и единствено да няма война ", усилвайки по този метод натиска върху властта (в Киев, бел. ред.).

На уточнението на изданието, че към този момент се чуват сходни гласове, включително " какво, ние до последния украинец ли се готвим да водиме война ", някогашният зам.-министър дава отговор:
" Не, готвим се да водиме война до последния руснак. Чисто по човешки такива хора (които са подготвени да с епрекрати войната непременно, бел ред.) не провокират интелигентен никакво съчувствие или благосклонност. Какво да им кажеш? В такива случаи аз постоянно се сещам за сентенцията на Голда Меир: " Ние желаеме да живеем. Нашите съседи желаят да ни видят мъртви. Това не оставя доста място за компромис ".

" Не желая да влизам в ролята на оракул. За мое страдание, аз към този момент нееднократно се оказвах прав. Още през март доста внезапно подлагах на критика тези наши политици и псевдоексперти, които още тогава ни проглушиха ушите, че " след месец ще сме в Ростов, а след два - в Москва ". Обективни предпоставки, които да разрешават да се приказва за някакъв непосредствен рационален период за привършване на войната и избавление на нашите територии, аз не виждам ", дава отговор Георгий Тука на въпрос по какъв начин прави оценка вероятностите за достигането от украинските войски на границите отпреди 24 февруари.

Получаването на далекобойни ракети ATACMS за реактивните системи за залпов огън HIMARS ще открие нови благоприятни условия за нашите момчета - това е отвън подозрение. Много ми се желае нашите американски другари да престанат да ни връзват ръцете и краката с гледище да не се обстрелва територията на Русия. От моя позиция, нанасянето на изпреварващи удари по военни обекти, които се намират както на съветска, по този начин и на белоруска територия. Това е въпрос на нашата сигурност, а не някакви политически закани. Отдавна и Русия, и Белорус заслужават да получат в отговор избрани дейности ", декларира той.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР