Украйна ще създаде онлайн чатбот услуга, която ще позволи на

...
Украйна ще създаде онлайн чатбот услуга, която ще позволи на
Коментари Харесай

Украйна ще създаде чатбот услуга за роднини на изчезнали руски войници

Украйна ще сътвори онлайн чатбот услуга, която ще разреши на руснаци, за чиито родственици е било доказано, че са изчезнали в Украйна, да ревизират дали е доказано, че те са били убити или са военнопленници, оповестиха украински публични представители, представени от Ройтерс.

Киев се надява, че този ход ще окаже напън върху Москва 22 месеца след началото на пълномащабната инвазия в Украйна и на фона на все множеството руснаци, които се пробват да получат отговори за ориста на изчезнали бойци.

Чатботът, чието име на съветски език значи " Искам да намеря ", ще бъде основан в приложението " Телеграм ", което е извънредно известно както в Русия, по този начин и в Украйна.
" Руски жители публично могат да аплайват по този (проект), с цел да получат справедлива информация за техните близки…, която ръководещият режим в Руската федерация крие от тях ", съобщи Андрий Юсов, представителят на украинската разследваща работа, която се занимава с договарянията за замяна на пленници.

Най-голямата замяна на пленници сред Украйна и Русия беше предходната седмица, когато 230 украински пленници – главно бойци, само че и шестима цивилни, бяха върнати на Киев в подмяна за 248 съветски военни.

Проектът ще събира информация за изчезналите бойци от хората, които употребяват чатбота и ще я съпоставя с украинските бази данни за убити, пленени и изчезнали съветски бойци.

Сред хората, показали плана, бе Ирина Кринина. Тя се показа като съветска гражданка и съоснователка на гражданско придвижване, което има за цел да открива и връща съветски бойци. " Ако получим подобаващия отговор, да вземем за пример, че родственикът ви е заложник в Украйна, можете да се запишете за консултация… и ние ще организираме видеообаждане, с цел да потвърдим (самоличността на лицето) ", сподели тя.

" Това ще даде опция на руснаци да отидат при техните управляващи и въз основа на това видеообаждане… да изискат (войникът) да бъде сменен ", добави Кринина.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР