Украйна се надява по-късно днес колона от цивилни, евакуирани от

...
Украйна се надява по-късно днес колона от цивилни, евакуирани от
Коментари Харесай

В Украйна очакват евакуирани от Азовстал цивилни

Украйна се надява по-късно през днешния ден колона от цивилни, евакуирани от региона на стоманодобивния цех в окупирания от съветските войски Мариупол, да се добере до следения от Украйна град Запорожие, оповестява Българска телеграфна агенция, като се базира на Reuters.

Кметът на Мариупол Вадим Бойченко съобщи, че повече от 200 цивилни към момента се намират в стоманодобивния цех " Азовстал ", където се укриват и последните бранители на града. Общо към 100 000 цивилни поданици са останали в пристанищния град на Азовско море, сподели той. " Колоната (на евакуираните) се движи към Запорожие. Евакуацията продължава ", сподели Бойченко пред националната телевизия. " Ограничаваме информацията и се надяваме, че евакуираните от " Азовстал " ще стигнат до Украйна ", добави той.

Организацията на обединените народи и Международният комитет на Червения кръст започнаха на 29 април координирана с Украйна и Русия интервенция за извеждане на дами, деца и възрастни хора от стоманодобивния цех. Мащабният индустриален комплекс се трансформира в леговище както за цивилни, по този начин и за  украински бойци, до момента в който Москва седмици наред обсаждаше Мариупол и го опустошаваше, подлагайки го масиран обстрел, показва Reuters.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР