Украйна се класира за четвъртфиналите на европейското първенство по волейбол,

...
Украйна се класира за четвъртфиналите на европейското първенство по волейбол,
Коментари Харесай

Украйна се класира за четвъртфиналите на европейското първенство по волейбол за мъже

Украйна се класира за четвъртфиналите на европейското състезание по волейбол, което се организира в Италия, България, Северна Македония и Израел. В зала „ Конгресна “ на Двореца на културата и спорта във Варна украинците победиха Португалия с 3:0 (25:20, 25:19, 25:22) и ще играят на четвъртфинала в понеделник против Словения. Другият четвъртфинал във Варна е сред олимпийския първенец Франция, който изхвърли от шампионата България, и Румъния.

Срещата стартира извънредно равностойно и оспорвано. След пет изравнявания на резултата с добра офанзива, отлична обсада и неточност в офанзива на португалците Украйна поведе с 8:5. Гостите в мача поведоха с 4 точки при 12:8 след две сполучливи блокади. След неточности на домакините украинците поведоха с 6 точки при 15:9. Гостите продължиха с отличната си игра, с началния удар затрудняваха оптимално португалците и съумяха да поведат с 8 точки при 18:10. Португалия обаче сподели, че не инцидентно е на осминафинал на европейското състезание. Иберийците осъществиха 6 следващи точки, като последните две бяха от начален удар и понижиха пасива си до 2 точки – 16:18. Украинците незабавно отвърнаха с 4 следващи точки и още веднъж дръпнаха с 6 точки – 22:16, доиграха умерено гейма и го завоюваха с 25:20.

В началото на втората част домакините поведоха с 3:1. Украйна изравни при 4:4, след което резултатът бе изравняван 8 пъти. След последното тъждество при 13:13 Украйна поведе с 3 точки при 16:13. До края на гейма гостите не изпуснаха самодейността и завоюваха втората част с 25:19.

Украйна поведе с 3:0 при започване на третия гейм, само че позволи равнене при 4:4. След ново тъждество при 5:5, Украйна поведе с 2 точки. Португалия съумя да изравни при 8:8 след неточност в офанзива на гостите. Украинците бързо съумяха да поведат и дръпнаха с 4 точки при 13:9. Малко по-късно Украйна поведе с 6 точки при 18:12. Гостите позволиха Португалия да понижи пасива си, само че завоюваха гейма с 25:22 и надлежно мача с 3:0.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР