Украйна разширява пространството на действието на европейските ценности с ратификацията

...
Украйна разширява пространството на действието на европейските ценности с ратификацията
Коментари Харесай

Зеленски: Киев разширява обсега на европейските ценности с ратификацията на Истанбулската конвенция

Украйна уголемява пространството на действието на европейските полезности с ратификацията на Истанбулската спогодба. Това съобщи президентът на страната Володимир Зеленски в хода на благотворителния телемаратон #StrivingTogether, която се състоя в Амстердам, оповестява „ Укринформ “. По думите му, украинските демократически институции са съхранени, без значение от жестоката война на Русия, а с помощта на обединените старания със Запада, успеха над Москва ще пристигна доста скоро.

„ Вярвам, че дружно можем да сложим завършек на войната с наша победа допустимо най-скоро. И ще възстановим всичко, което Русия унищожи. Обединена Европа е по-силна от всяка робия! Дори по време на такава брутална война украинските демократични институции са непокътнати. Дори в този момент разширяваме обсега на деяние европейските полезности – през вчерашния ден украинският парламент ратифицира Истанбулската спогодба “, акцентира Зеленски.

Той означи, че остават броени дни до историческото решение на Европейския съюз по отношение на Украйна и изрази убеденост, че това решение ще бъде позитивно.

„ Заслужаваме го! И го заслужихме освен с нашата храброст и битката за независимост. Атаката на Русия против Украйна върна най-лошите страници от историята в нашата памет. Руските бомби унищожават градове, съветски бойци убиват хиляди цивилни, съветската страна даже прави всеобщи депортации на украинци. Какво е това? Това е офанзива на Русия против цяла свободна Европа, против нашите общи полезности. Срещу човешките права, върховенството на закона и конвенциите, които пазят всеки човек в Европа и света. Няма да допуснем да бъдат унищожени нашите полезности “, акцентира президентът.

Той добави, че какъвто и напън да оказва Русия, украинците към момента са уверени, че бъдещето на Европа е ярко и свободно, тъй като то се пази от всички дружно.

На 17 юни Европейската комисия разгласява констатациите си по молбите за участие в Европейски Съюз на Украйна, Молдова и Грузия и насочи рекомендация за даване на статут на претендент на първите две. Съветът на Европейски Съюз на срещата на върха на 23-24 юни би трябвало да прегледа този въпрос и да вземе дефинитивно решение.

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР