Украйна разполага с важен запис на иранските диспечери, който доказва,

...
Украйна разполага с важен запис на иранските диспечери, който доказва,
Коментари Харесай

Иран прекрати сътрудничеството с Украйна след публикуване на важен запис за катастрофата

Украйна разполага с значим запис на иранските диспечери, който потвърждава, че в Техеран през цялото време са знаели за поразяването на украинския аероплан с ракети. Това заяви президентът на Украйна Владимир Зеленски пред локалния ефирен канал " 1+1 ", представен от ТАСС.

Украинският водач изясни, че има запис от контролната кула в Техеран със аероплан в Иран, който е кацал по това време. В 06,12 е изхвърчал сваленият украински аероплан, а в 06,30 е трябвало да кацне ирански аероплан. Екипажът е почнал да беседва с диспечер, при който е обявено, че е засечена ракета.

Според Зеленски този запис е значимо доказателство, че иранската страна е знаела през цялото време повода за случая.

Междувременно от Иран разясниха, че изтеклият запис с диалозите на иранските диспечери ще повлияе на съдействието на Иран с Украйна при следствието на злополуката.

С публикуването на този запис украинската страна нарушава закона и ще повлияе на съдействието сред Иран и Украйна при следствието на злополуката, разгласи ръководителят на отдела за следствие на произшествия към Организацията за гражданска авиация на Иран Хасан Резайефар.

Той сподели, че Иран повече няма да споделя доказателства с Украйна, съобщи " Ройтерс ".

" Разследващият механически екип за украинската самолетна злополука, при чудноват ход, разгласява скришен звуков запис на връзките на водач на аероплан, който е летял по същото време с украинския аероплан. Тези дейности на украинците ни принудиха да не споделяме повече доказателства с тях ", изясни той.

В продължение на няколко дни Иран отхвърляше, че самолетът е свален. Техеран твърдеше, че случаят е вследствие на техническа нередовност. Впоследствие Иран призна, че по простъпка са свалили украинския аероплан.

Всичко 176 пасажери на самолета починаха при злополуката край Техеран.

Инцидентът се случи след убийството на иранския военачалник Касем Солеймани. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР